Superliigalle valtaisa kritiikkivyöry: Barrikadeilla niin Alex Ferguson, valtionjohtajat kuin fanitkin – "Täydellinen häväistys"

4:13
Maalikooste: Real Madrid löi Liverpoolin 3-1 Mestarien liigan puolivälierien avausosassa. Tulevaisuudessa kyseiset seurat saattavat kohdata Super Liigassa.

Eurooppalaisen jalkapallon 12 suurseuran suunnitelma irtaantua omaan Superliigaan on saanut osakseen valtaisan vastalauseiden vyöryn. 

Englantilaiset Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea ja Tottenham, espanjalaisseurat Real Madrid, Barcelona ja Atletico Madrid sekä Italian liigan Inter, Juventus ja AC Milan julkaisivat sunnuntaina yhteisen tiedotteen, jossa ne tiedottivat omasta Superliigasta

Kyseessä olisi siis nykyisen Mestarien liigan kilpailija. 

Superliiga on tiedotteen mukaan tarkoitus käynnistää "niin nopeasti kuin se on käytännössä mahdollista". Liigaan osallistuvat seurat saavat yhteensä 3,5 miljardia dollaria (reilut 2,9 miljardia euroa) tukea koronapandemian aiheuttamien iskujen korjaamiseen. 

Superliiga-suunnitelmat ovat saaneet valtavasti kritiikkiä muun muassa jalkapalloliitoilta, poliitikoilta, faniryhmiltä ja entisiltä pelaajilta. 

MTV Urheilu kokosi reaktiota sunnuntain jätti-ilmoituksesta alle. 

Euroopan jalkapalloliitto Uefa sekä Espanjan, Englannin ja Italian liigat sekä jalkapalloliitot yhdessä:
Pysymme yhtenäisenä pysäyttääksemme tämän kyynisen projektin, projektin joka pohjaa muutaman seuran oman edun tavoitteluun aikana, jolloin yhteiskunta tarvitsee solidaarisuutta enemmän kuin koskaan. Harkitsemme kaikkia käytettävissämme olevia keinoja estääksemme tämän. Jalkapallo pohjaa avoimeen ja urheilulliseen kilpailuun, mitään muuta se ei voi olla.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa:
Fifa seisoo kansainvälisen jalkapallon yhtenäisyyden takana ja toivoo kaikilta osapuolilta rauhallisuutta ja rakentavaa keskustelua kuumassa tilanteessa. Se olisi hyväksi lajille ja reilun pelin mukaista. 

Englannin Valioliiga:
Jokaisen englantilaisen ja eurooppalaisen seuran kannattajat voivat tällä hetkellä unelmoida siitä, että heidän seuransa nousee huipulle ja pelaa parhaita vastaan. Uskomme, että Superliiga tuhoaisi tämän unelman. 

Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson:
Eurooppalainen Superliiga olisi hyvin tuhoisa jalkapallolle. Se iskisi kansallisen pelin sydämeen, ja koskettaisi faneja ympäri maan. Suunnitelmissa mukana olevien seurojen tulee vastata faneilleen. 

Ranskan presidentti Emmanuel Macron:
Ylistän ranskalaisseurojen kantaa jäädä sivuun Superliiga-projektista, joka uhkaa solidaarisuuden perusteita ja urheilun arvoja.  

Eurooppalaisten jalkapallofanien yhdistys:
Superliiga on jo suunnitelmana laiton, vastuuton ja kilpailua estävä. Ennen kaikkea sen takana on kokonaisuudessaan ahneus. Tästä hyötyisivät ainoastaan rahastot, oligarkit ja muutamat jo ennestään rikkaat seurat. 

Arsenal-fanien yhdistys:
Tämä on Arsenalin kuolema urheiluinstituutiona. 

Manchester Unitedin entinen manageri Alex Ferguson:
Superliiga olisi siirto pois Euroopan seurajalkapallon 70-vuotisesta historiasta. Aikanani Unitedissa pelasimme neljässä Mestarien liigan finaalissa, ja ne kuuluivat ikimuistoisimpien iltojen joukkoon. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Manchester Unitedin entinen huippupelaaja ja tv-kommentaattori Gary Neville:
Minua kuvottaa eniten Manchester Unitedin ja Liverpoolin puolesta. Ne irtaantuvat kilpailuun, josta ne eivät voi pudota? Se on täydellinen häväistys. Kyse on puhtaasti ahneudesta, he (seuraomistajat) ovat huijareita. Man Unitedin, Liverpoolin, Chelsean ja Man Cityn omistajilla ei ole mitään tekemistä englantilaisen jalkapallon kanssa.    

Ex-huippupelaaja ja tv-juontaja Gary Lineker:
Luulen, että tämä Superliiga-suunnitelma kuolee absurdille ja ahneelle perseelleen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja