”Superhedelmällinen” nainen väittää käyttävänsä sekä pillereitä että kondomia – saanut silti kaksi yllätyslasta: "Olen yrittänyt kaikkea, mutta mikään ei tunnu toimivan"

Becky Grower tuli raskaaksi, vaikka käytti kahdenlaista ehkäisyä. Kaikki eivät usko naisen "superhedelmällisyyteen".

Becky ja Ed Gowerilla on neljä alle viiden vuoden ikäistä lasta. Beckyn mukaan syynä on parin huikea hedelmällisyys, kertoo The Sun.

Nainen väittää tulleensa raskaaksi, vaikka on käyttänyt sekä ehkäisypillereitä että kondomia.

Raskaaksi e-pilleristä ja minipilleristä huolimatta

Ensimmäisen kerran Becky tuli raskaaksi käyttäessään yhdistelmäehkäisypilleriä eli tutummin e-pilleriä. Pari oli ollut yhdessä vasta kuukausia, mutta ilahtui raskaudesta, ja päätti lopulta tehdä toisenkin lapsen.

Tämän jälkeen he kokivat, että perheen lapsiluku oli täynnä. Becky alkoi käyttää minipillereitä omien sanojensa mukaan "hartaudella".

Tästä huolimatta hän tuli raskaaksi.

– Minulla oli ollut vain kahdet kuukautiset Archie-pojan syntymän jälkeen, joten en yllättynyt, kun ne eivät alkaneet, Becky kuvaa.

Pari päätti siirtyä kondomeihin, jotka toimivat seitsemän kuukauden ajan. Sitten yksi hajosi kesken seksin.

Becky otti jälkiehkäisypillerin ohjeistetun ajan sisällä, mutta havaitsi pian olevansa taas raskaana.

– Olen yrittänyt kaikkea, mutta mikään ei tunnu toimivan – kehoni varmaan hylkii hormoneja, Becky valittelee.

Onko ehkäisyn käytössä sittenkin tehty virheitä?

Seuraava askel parin ehkäisy-yrityksissä on Edin sterilisaatio. Toistaiseksi pari käyttää pelkkiä kondomeja, vaikka Becky pelkääkin tulevansa taas raskaaksi.

Parin tarina on saanut ristiriitaisen vastaanoton. Tarinan jakaneella Little Things -Facebook-sivulla ihmiset uskovat, että ehkäisyn käytössä on tehty virheitä. Osa epäilee, että e-pillereiden "harras" käyttö on sittenkin ollut vähemmän harrasta. Pillerin teho ei myöskään ole heti käytön aloittamisen jälkeen täydellinen, ja teho heikkenee, jos pillerin unohtaa toistuvasti ottaa.

Minipillerit sisältävät vain keltarauhashormoni progestiinia, yhdistelmäehkäisyvalmisteessa taas sekä estrogeenia että keltarauhashormonia. Minipillerin säännöllinen muistaminen on tärkeämpää kuin yhdistelmäehkäisypillerien yhteydessä.

Moni myös vihjailee, että parin käyttämät kondomit ovat viallisia, niitä on säilytetty väärin tai jopa sabotoitu. Jotkut ovat kääntäneet koko jutun vitsiksi.

– Jos käytät kondomeja ja nainen vain saa vauvoja, niin ehkä se et olekaan sinä, joka hänet panee paksuksi, Justin heittää.

Moni myös huomauttaa, että sterilisaatioon tai muihin leikkauksellisiin toimenpiteisiin olisi pitänyt päätyä paljon aiemmin, jos pari aidosti halusi lopettaa lasten tekemisen.

***

0:42

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja