Keskusta ja Liike Nyt jättivät välikysymyksen hallitukselle – tästä on kyse

Keskusta ja Liike Nyt ovat jättäneet keskiviikkona välikysymyksen hallituksen alueellisesti syrjivästä politiikasta.

Välikysymyksessä todetaan, että merkittävät kehittämissatsaukset tulevat muutamalle suurimmalle kaupunkiseudulle ja muu maa jätetään oman onnensa nojaan.

– Nyt hallitus on jakamassa suomalaiset postinumeron perusteella useampaan kastiin, välikysymystekstissä sanotaan.

Arvostelua saa osakseen muun muassa se, että Helsingistä Turkuun kaavaillaan tunnin junaa ja samaan aikaan väylien peruskunnossapidosta leikataan.

– Maantiemme täyttyvät rei'istä. Rautatiet ovat siinä kunnossa, että junat hajoavat raiteille. Uuteen miljardi-infraan satsaaminen on yksinkertaisesti väärin tässä tilanteessa. Liikenneväylien korjausvelka on kasvamassa vaalikauden aikana rajusti.

Kritiikkiä saa myös se, että verkkoyhteyksiin ei ole satsattu ajan vaatimalla tavalla.

Välikysymyksessä todetaan, että Suomella olisi mahdollisuus tuottaa työtä ja hyvinvointia kaikilla alueilla. Nyt voimavaroja on puolueiden mukaan menossa hukkaan.

Perusteena myös turvallisuus

Keskustan savonlinnalainen kansanedustaja Hanna Kosonen sanoo puolueen tiedotteessa olevansa sydänjuuriaan myöten järkyttynyt linjauksista, joilla hallitus vie edellytyksiä Itä- ja Pohjois-Suomelta. Kososen mukaan maan kaikkien osien voimavaroja tarvittaisiin niin talouskasvun kuin turvallisuuspolitiikankin nimissä.

Välikysymystä perustellaankin alueellisen eriarvoistumisen aiheuttaman harmin lisäksi turvallisuuspolitiikalla. Keskustan mukaan asuttu ja elinvoimainen rajaseutu on turvallisin.

Välikysymykseen on vastattava täysistunnossa 15 päivän kuluessa, ja keskustelun jälkeen hallituksen luottamuksesta äänestetään.

Lue myös:

    Uusimmat