Mainos

Suomi–Venäjä-seuralle jälleen miljoona-avustus valtiolta – vaikuttaako avustukseen Suomi–Neuvostoliitto-seuran painoarvo?

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt runsaat kaksi miljoonaa euroa ystävyysseurojen toimintaan tälle vuodelle. Suomi–Venäjä-seuran avustussumma on listan suurin: 1,075 miljoonaa euroa.

Veikkauksen tuotosta jaettavaa avustusta saa 33 seuraa. Suomi–Venäjä-seuran avustussumma on 5,6 prosenttia viimevuotista pienempi, mutta edelleen listan suurin: 1,075 miljoonaa euroa.

Neuvotteleva virkamies Anne Mattero opetus- ja kulttuuriministeriöstä, myönnetäänkö avustukset seurojen säännölliseen toimintaan, hankkeisiin vai molempiin?

– Periaatteessa niitä voidaan myöntää molempiin. Käytännössä seurat hakevat avustusta vakinaiseen toimintaan, ja siihen sitä on myönnetty.

Onko hylättyjä hakemuksia?

– Kyllä niitäkin on joukossa muutamia.

Suomi–Venäjä-seuran avustussumma on aika suuri. Miten se on näin suuri?

– Toiminnan laajuus on tietenkin otettu huomioon. Ja kuten tiedotteessakin todettiin, yritetään painottaa lähialueiden seurojen toimintaa.

Vaikuttaako tässä historia ja perinne eli taannoinen Suomi–Neuvostoliitto-seuran painoarvo?

– Seurat monesti ovat hakeneet avustusta aikaisempina vuosina, mutta kyllä ne arvioidaan joka vuosi hakemuksen perusteella.

Onko Suomi–Venäjä-seura saanut tukea samalla prosenttimäärällä kuin muut? Ministeriön kotisivuilla kerrotaan, että avustusta yleensä myönnetään enintään 80 prosenttia kustannuksista.

– Se vähän vaihtelee seuran koosta, toiminnasta ja hallintorakenteestakin riippuen. Se vaihtelee muistaakseni 50 ja 90 prosentin välillä.

Oliko Suomi–Venäjä-seuran prosenttiosuus suurempi kuin muilla?

– Kyllä se muistini mukaan oli suurimmasta päästä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.