Suomi otti MM-hopeaa! Joni Mäki löi venäläisen huimalla lopulla parisprintissä

2:31
Videolla Suomen hopeakaksikon mietteitä päivän kilpailusta.

Suomi on saavuttanut komeasti MM-hopeaa miesten vapaan hiihtotavan parisprintissä Oberstdorfissa. Maailmanmestaruuden voitti Norja.

Toiseen vaihtoon tultaessa koettiin läheltä piti -tilanne, kun Joni Mäki ja Raskan Richard Jouve nojailivat toisiinsa. Mäki horjahti, mutta pysyi pystyssä ja sai pidettyä Suomen kärkisijoilla.

Venäläistähti Aleksandr Bolshunov nykäisi kilpailun kolmannella osuudella ja pääsi irti kilpakumppaneista. Ristomatti Hakola sai kuitenkin pidettyä Suomen tiukasti seuraavassa porukassa, ja seuraavalla osuudella venäläinen Gleb Retivih saatiin kiinni. Joni Mäki piti edelleen Suomen kärkiryhmässä.

Bolshunov löi kovaa jälleen uudella osuudella. Hakola toi kuitenkin Suomen viimeiseen vaihtoon kolmantena, aivan Norjan Erik Valnesin kannassa.

MM-mitalit olivat viimeisellä osuudella kolmen kauppa. Norjan Johannes Hösflot Kläbo onnistui karkaamaan muilta, mutta Mäki löi venäläisen Retivihin kovalla lopulla ja Suomi saavutti hopeaa.

Suomen selviäminen parisprintin finaaliin oli tiukalla, kun Mäki kaatui ensimmäisen alkuerän ankkuriosuuden viimeisessä nousussa kärkipaikalta. Suomi ylsi kuitenkin finaaliin viimeisteltä aikavertailusijalta, ja lopputulos oli huima. Arvokisamitali on sekä Hakolalle että Mäelle uran ensimmäinen.

Mitali on Suomen toinen Oberstdorfin MM-kisoista. Ilkka Herola saavutti perjantaina MM-hopeaa yhdistetyssä.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja