Dramatiikkaa parisprintissä! Joni Mäki kaatui kärkipaikalta – "Tuntui, että joku osui sauvaani"

Joni Mäen kaatuminen parisprintin ensimmäisen karsintaerän viimeisellä osuudella pudotti Suomen erän kuudenneksi. Suomi selvisi lopulta finaaliin viimeisenä joukkueena aikavertailun kautta.

Mäki johti joukkoa reitin viimeisessä nousussa, mutta kaatui. Mäen sauva osui ilmeisesti takana hiihtäneen Norjan Johannes Hösflot Kläbon sukseen, mikä sekoittin suomalaisen pasmat.

Mäki pääsi nopeasti ylös ja sai tuotua Suomen maaliin kuudentena.

– Tuntui, että joku osui sauvaani, ja se kimposi sieltä suksien väliin. Sit mentiin, Mäki sanoi MTV Urheilun haastattelussa.

Suomi joutui jännittämään finaalipaikkaansa toisen karsintaerän loppuun saakka. Suomen erän jälkeen finaalimahdollisuudet näyttivät vielä ohuilta, mutta toisessa erässä Saksan, Yhdysvaltojen ja Sveitsin joukkueet kokivat epäonnea, ja Suomen aika kesti lähentelyt. Näin Ristomatti Hakola ja Mäki selvisivät finaaliin viimeisenä joukkueena.

Omat osuutensa jo suorittanut Hakola näki Mäen tilanteen stadionalueelta.

– Joni meni siinä nousussa polvilleen mutta en nähnyt, mitä tapahtui. Oma hiihto oli lantiosta alas päin vaikeaa, Hakola kertoi.

Ensimmäisestä erästä jatkoon menivät erän voittanut Norja, toiseksi tullut venäläisten joukkue, Ruotsi ja Kanada sekä aikavertailun kautta Puola ja Suomi. Toisesta erästä jatkavat Italia, Tshekki, Ranska ja Sveitsi.

Parisprintin finaalit käynnistyvät kello 14.


Juttua päivitetty 28.2. kello 13.45. Päivitetty Suomen pääsy finaaliin toisen erän jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja