MM-hopeaa! Ilkka Herola teki hurjan tempun

4:11
Katso videolta Ilkka Herolan MM-hopeatunnelmat!

Ilkka Herola saavutti huiman hiihtonsa jälkeen MM-hopeaa yhdistetyn henkilökohtaisessa kilpailussa Oberstdorfissa.

Herola lähti 10 kilometrin hiihto-osuudelle normaalimäen jälkeen 13:ntena, 1.01 minuuttia mäkiosuuden vieneen Japanin Ryota Yamamoton takaa. Suomalaistähti lähti matkaan kovaa ja oli jo 2,5 kilometrin kohdalla vain reilut 22 sekuntia kärjestä.

Puolimatkassa viiden kilometrin kohdalla Herola oli enää reilut yhdeksän sekuntia kärkeä jäljessä ja saavutti pian keulamiehet. Kahdeksan miehen kärkiryhmässä vedettiin varsin verkkaista vauhtia, kunnes Herola iski ykköseksi ja lähti vetämään porukkaa.

Herola kiristi viimeisellä kierroksella tuimalla iskulla ylämäkeen. Kannoilla pysyi vain kaksi norjalaista, lajin supertähti Jarl Magnus Riiber ja Jens Lurås Oftebro

Riiber löi Herolan vahvalla loppukirillään ja voitti maailmanmestaruuden, mutta suomalainen piti Oftebron takanaan ja saavutti komeasti hopeaa. Aikuisten arvokisamitali oli Herolalle uran ensimmäinen.

Perttu Reponen sijoittui 26:nneksi, Otto Niittykoski 34:nneksi ja Wille Karhumaa 36:nneksi.

Herolan hopea päätti Suomen pitkän arvokisamitalittoman jakson yhdistetyssä. Suomen edelliset lajin arvokisamitalit olivat vuodelta 2007, jolloin Hannu Manninen saavutti Sapporossa henkilökohtaista MM-kultaa, Anssi Koivuranta pronssia ja Suomi voitti joukkuekilpailun.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja