Mainos

Suomi on jääkiekkokansaa konsoleissakin - Näin hyvin NHL 14 -peli myy

Tietokone- ja konsolipelien suosio on tullut vahvasti esille julkisuuteen hittipeli GTA V:n menestyksen myötä, mutta hittikategoriaan mahtuu myös monia muita pelejä

Yksi näistä peleistä on peliyhtiö Electronic Artsin NHL 14 -jääkiekkopeli. NHL 14 tuli myyntiin viime kuussa.

Peliä jälleenmyyjille toimittavan PAN Visionin kaupallinen johtaja Riku Olkkonen kertoo MTV3 Uutisille, että NHL 14 -peliä on myyty Suomessa pelaajille jo yli 20 000 kappaletta PlayStation 3 -konsolille ja noin 10 000 kappaletta Xbox 360:lle.

- Olemme ottaneet myyntiluvut vastaan hyvin positiivisella mielellä. NHL-pelisarja on ollut yksi myydyimmistä vuodesta toiseen. Nyt mennään suunnilleen samoissa myyntimäärissä, kuin aiempinakin vuosina, joten lupaavalta näyttää, Toteaa Olkkonen.

Olkkonen on myös Suomen peliyhdistys FIGMAn johtoryhmän jäsen.

Hän ei ota kantaa kohutun GTA V -pelin tarkkoihin myyntimääriin, mutta arvelee yleisellä tasolla, että kyseisestä pelistä tulee Suomen tämän vuoden myydyin peli.

NHL 14 pelin ikäraja on K12, sillä lajille tyypillisesti pelissä voivat välillä hanskat tippua ja nyrkit viuhua.

Uusista konsoleista odotetaan piristysruisketta

Markkinoille on pian tulossa uuden sukupolven pelikonsoleita, kuten PlayStation 4 ja Xbox One.

Olkkonen toteaa, että konsolipelien jälleenmyyjät odottelevat piristystä alalle. Tulevana jouluna on Olkkosen mukaan kuitenkin odotettavissa, että lahjapaketeista löytyy paljon vielä nykyisen konsolisukupolven pelejä, ennen kuin uudet konsolit yleistyvät.

Älypuhelimien ja tabletkoneiden pelaamisen suosion kasvun on povattu uhkaavan konsolipelien asemaa. Olkkonen uskoo, että konsolipelimarkkinat selviävät jatkossakin hyvin. Hänen mukaansa kyseessä on kuitenkin kaksiteräinen miekka.

-Älypuhelimet ovat laajentaneet pelejä pelaavaa yleisöä ja tutustuttaneet lisää ihmisiä pelimaailmaan. Toisaalta osa konsolipelaajista on alkanut pelata älypuhelimella, tosin moni heistä on palannut takaisin konsolipelien pariin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.