Suomi-futiksessa valtataistelu 20 vuotta sitten: Hjallis Harkimo närkästyi kabinettipelistä, kun Palloliitto jyräsi Veikkausliigan yli

2:05
Tulosruutu 20 vuotta sitten: Sarjauudistus oli puheenaiheena Veikkausliigan ympärillä jo 2000-luvun taitteessa – Palloliitto ei ollut pudotuspelien kannalla (21.11.1999).

Jalkapallon Veikkausliigaan suunniteltiin 20 vuotta sitten sarjauudistusta, joka aiheutti vääntöä liigahallituksen ja Palloliiton välillä. Tulosruutu selvitti tuolloin tapausta perinpohjaisesti. 

Pöydällä oli uudistus, jossa ehdotettiin liigaan kaksinkertaista sarjaa ja pudotuspelejä – eli hyvin samanlaista järjestelmää, jolla pelattiin ensi kertaa tällä kaudella. 

20 vuotta sitten liigahallituksen äänestyksessä uudistusta kannatti puheenjohtaja Ari Lahti ja kuusi seuraa, vastapuolella oli kuusi seuraa. Myöhemmin kannatus lisääntyi, kun Kotkan TP muutti kantaansa.

Myös Veikkaus Oy kannatti uudistusta.

– Uskoisin, että se olisi veikkauspelien kiinnostavuuden ja myös yleisön kannalta positiivinen asia, toimitusjohtaja Matti Ahde kommentoi.

Palloliiton liittohallituksella oli kuitenkin asiassa veto-oikeus. Se suhtautui uudistukseen kielteisesti.  

– Mielestäni tällaisissa järjestelmäuudistuksissa täytyy lähteä siitä, että tekemisen takana on laaja yksimielisyys. Muuten on parempi ottaa aikalisä ja jatkaa vuosi entisellä järjestelmällä, Palloliiton puheenjohtaja Pekka Hämäläinen linjasi viitateen seurojen alkuperäiseen äänestystulokseen 6-6. 

Juttu jatkuu videon alla. 

2:16
Tulosruutu 20 vuotta sitten: Palloliitto hylkäsi Veikkausliigan ehdotuksen uudesta sarjajärjestelmästä vuodelle 2000 (23.11.1999).
 

Veikkausliigan puheenjohtaja Lahti, joka toimii nykyään Palloliiton pomona, oli valmis ehdottomaan seurojen kanssa Palloliitolle kompromissiratkaisua, jossa olisi pelattu kaksinkertainen sarja, välisarja ja finaalisarja.

FC Jokerien omistaja Harry "Hjallis" Harkimo oli Lahden idean kannalla, ja kritisoi samalla liigahallituksen riisumista aseista. 

– Jos (Palloliiton) päätös jää voimaan, niin eihän silloin liigahallituksella ole enää mitään merkitystä, koska se ei voi päättää omista asioistaan. Sellaista instanssia on silloin turha pitää, Harkimo summasi. 

Kaudella 2019 Veikkausliigaa pelattiin 12 joukkueen kaksinkertaisena sarjana, minkä jälkeen käytiin kuuden joukkueen mestaruussarja ja kuuden joukkueen haastajasarja. Edellinen sarjajärjestelmä oli ollut voimassa vuodesta 2013 lähtien. 

2:21
Tulosruutu 20 vuotta sitten: Tätä liittohallituksen jäsenet olivat mieltä Veikkausliigaan ehdotetuista pudotuspeleistä (22.11.1999).
 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja