Suomessa yli 3 miljoonaa autoa – käytettyjen myynti vilkastui

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mukaan Suomessa oli kesäkuun lopussa 3 030 000 autoa. Se on enemmän kuin viime jouluna ja viime kesänä. Autoalan Tiedotuskeskus puolestaan kertoo, että vilkkaimmin kauppansa tekevät nyt käytetyt autot.

Uusien autojen kauppa jäi heinäkuussa viime vuoden myyntilukemista 25,2 prosenttia, ja vuoden ensimmäisen seitsemän kuukauden aikana ensirekisteröinnit ovat vähentyneet 8,3 prosentilla. Yhteensä uusia autoja on rekisteröity 73 372 kappaletta.

Autoalan Tiedotuskeskus ei kerro lukuja käytettyjen autojen kaupasta. Sen mukaan vaihtoautovarastot kuitenkin pienenivät "huomattavasti", sillä uusien henkilöautojen kaupan vähentyessä vaihdossa tulevien autojen määrä on tietenkin laskenut.

Trafin kertomasta reilun kolmen miljoonan auton kokonaispotista henkilöautoja on Manner-Suomen liikenteessä 2,6 miljoonaa. Määrä on kasvanut viime kesästä 1,6 ja vuodenvaihteesta 3,1 prosenttia. Eniten teillä liikkuu Toyotia, Volkswageneita ja Volvoja.

Volkswagen ja Toyota olivat suosituimmat uusien autojen merkit heinäkuussakin. Kolmantena listalla oli Ford, kun Volvo jäi uusissa autoissa nyt seitsemänneksi.

Heinäkuun suosituimmat yksittäiset mallit olivat Nissan Qashqai, Skoda Octavia ja Ford Focus.

Tänä kesänä liikenteessä on noin 90 000 vuodenvaihteessa liikenteestä poissaollutta autoa. Kesäautojen myötä liikennekäytössä olevien henkilöautojen keski-ikä kasvaa. Nyt keski-ikä ilman museoautoja on 10,7 vuotta, kun vuodenvaihteessa se oli 10,4.

Teknari

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja