Suomen yleisurheilijoilta loistosuoritus EM-kisoissa – paras tulos yli 20 vuoteen

Suomen alle 20-vuotiaiden yleisurheilumaajoukkue toi Tallinnan EM-kisoista 2000-luvun parhaimman mitalisaaliin. Suomi voitti kisoissa kolme kultaa, yhden hopean sekä yhden pronssin.

Suomen lopullinen sijoitus piste- sekä kultamitalitaulukossa oli seitsemäs. Mitalien kokonaismäärässä Suomi oli kahdeksas. Suomi sai viiden mitalin lisäksi 14 pistesijaa. Saksa keräsi kisoista eniten mitaleja ja se oli pistetaulukon ykkönen. Iso-Britannia voitti eniten kultamitaleja. 

Kultaa kisoista toivat kisaennätyksellä (71,06) moukarinheiton voittanut Silja Kosonen, ikäluokkansa Suomen ennätyksen tehnyt ja ylivoimaisesti seitsenottelun ykkösenä ollut Saga Vanninen (6271 pistettä) sekä 3000 metrillä oman ennätyksensä (9.15,66) juossut Ilona Mononen.

Onni Ruokangas ja Anni-Linnea Alanen pitivät Suomen keihäsmaan mainetta yllä Tallinnassa. Ruokangas voitti hopeaa tuloksella 73,06 ja Alanen pronssia 54,80 keihäskaarella.

Suomi on edellisen kerran yltänyt parempaan suoritukseen alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa vuonna 1999. Silloin saldona oli kymmenen mitalia (kaksi kultaa, viisi hopeaa, kolme pronssia) ja mitalitaulukon neljäs tila. Kultaa tuolloin voittivat moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen ja kymmenottelija Aki Heikkinen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja