Suomen Yhdyspankin pääjohtajana toiminut Ahti Hirvonen on kuollut

Pankinjohtaja Ahti Hirvonen on kuollut. Hän kuoli perjantaina 90-vuotiaana. Asiasta kertoi Hirvosen omaisten pyynnöstä Nordea STT:lle.

Viipurissa vuoden 1931 maaliskuussa syntynyt Hirvonen toimi uransa aikana muun muassa Suomen Yhdyspankin pääjohtajana vuosina 1989–92. Hänen kautensa osui keskelle 1990-luvun alun lamaa ja pankkikriisiä.

Hirvonen vaikutti myös usean pörssiyhtiön hallituksessa, mukaan lukien Nokian ja Finnairin hallituksissa. Lisäksi hänellä oli useita luottamustoimia hengellisissä yhteisöissä, muun muassa Suomen Lähetysseurassa ja Tuomasyhteisössä sekä sosiaalialan järjestö HelsinkiMissiossa.

Koulutukseltaan Hirvonen oli kauppatieteiden maisteri.

Suomen Yhdyspankki (SYP) ja Kansallis-Osake-Pankki (KOP) yhdistyivät vuonna 1995, jolloin syntyi Merita. Merita yhdistyi myöhemmin ruotsalaisen Nordbankenin kanssa, jolloin syntyi Nordea.

Juttua korjattu 31.1. klo 12.36: Toisin kuin jutusta aiemmin sai käsityksen, HelsinkiMissio ei ole hengellinen yhteisö, vaan poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton sosiaalialan järjestö, joka toimii yksinäisyyden ja osattomuuden poistamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat