Suomen uusin karanteenilinjaus jäi Ruotsissa vielä epäselväksi – ulkomailta tulevia tartuntoja ei pelätä yhtä paljon kuin Suomessa

3:45
Suomen uusin karanteenilinjaus jäi Ruotsissa epäselväksi, kertoi MTV Uutisten kirjeenvaihtaja aamulla.

Ulkomailta mahdollisesti tulevista tartunnoissa ei kanneta Ruotsissa yhtä suurta huolta kuin Suomessa, kertoo MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Tukholmasta.

Sosiaali- ja terveysministeriö ilmoitti eilen uudesta karanteenimääräyksestä riskimaista tuleville ihmisille. Lapissa Ruotsin rajalla asuvien ja rajan toisella puolella töissä käyvien suomalaisten tilanne on jälleen epäselvä, sillä Ruotsi lukeutuu hallituksen määrittelemiin riskimaihin.

Rajan ylittävät saattaisivat kotiin palaessaan joutua jäämään kahden viikon karanteeniin.

Pelkästään Torniossa rajan ylityksiä on viikossa 120 000, ja päivittäisen laivaliikenteen matkustajamäärät ovat nousseet jälleen huomattaviksi.

Suomen hallituksen eilinen viesti riskimaista tulevien karanteenista jäi Ruotsissa epäselväksi, kertoo MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Jukka Lehto.

– Vain Svenska Dagbladet kertoi karanteenista sekä ministeri Kiurun ja ministeri Henrikssonin hienoisesta eripurasta. Tämä on yllättävää, sillä yleensä Ruotsissa huomioidaan rajoitukset Suomen suuntaan. Tilanne on monimutkainen ruotsinsuomalaisille ja muillekin, jotka ovat ylittämässä rajaa suuntaan tai toiseen. Kysymysmerkkejä on paljon.

Lehdon mukaan Ruotsissa ei kuitenkaan olla yhtä huolissaan ulkomailta tulevista koronatartunnoista kuin Suomessa.

– Matkailu nähdään jonkinlaisena riskinä, mutta asiasta ei olla huolissaan samassa mittakaavassa kuin Suomessa. Valtion epidemiologi Anders Tegnell sanoi eilisessä tiedotustilaisuudessa, ettei matkailua nähdä uhkana, mutta kehotti, ettei matkalta palaavan kannata mennä heti töihin. Hän suositteli etätöitä varmuuden vuoksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja