Mainos

Suomen Terveystalo ostaa Medivire Työterveyspalvelut

Kaupan myötä Suomen Terveystalosta tulee maan suurin terveyspalveluja tarjoava yritys.

Lääkäriasema- ja sairaalaketju Suomen Terveystalo ostaa Medivire Työterveyspalvelut. Yhtiöt allekirjoittivat sopimuksen tänään. Kaupan hinta on noin 127 miljoonaa euroa, ja se toteutuu luultavasti elo-syyskuun vaihteessa.

Myyjinä ovat MB Rahastot, Ilmarinen ja yhtiön toimiva johto. Hoivapalveluja tarjoava Medivire Hoiva jää kaupan ulkopuolelle.

Suomen Terveystalon toimitusjohtajan Martti Kiurun mukaan yhdistyminen vahvistaa koko yhteenliittymän työterveysosaamista.

- Medivire on johtava työterveyspalveluja tuottava yritys Suomessa. He ovat kehittäneet työterveyspalveluja varsin pitkälle, ja yhtiöstä löytyy hyvää osaamista. Toisaalta Medivire on tähän asti ostanut diagnostiset ja erikoissairaanhoidon palvelut ulkopuolelta. Yhdistymisen jälkeen palvelut voidaan tuottaa talon sisällä, Kiuru sanoo.

Asiakkaille yhdistyminen näkyy hänen mukaansa yksinomaan myönteisessä mielessä.

- Pystymme tarjoamaan palveluja yhä laajemmin. Toisaalta vanhat sopimukset ovat voimassa ja palvelua jatketaan kuten ennenkin.

Kaupan myötä Suomen Terveystalosta tulee maan suurin terveyspalveluja tarjoava yritys. Medivire on ollut työterveyshuollossa yksi Terveystalon suurimpia kilpailijoita. Yhteensä yhtiöillä on työterveyshuollossa runsaat 350 000 henkilöasiakasta. Se vastaa noin neljäsosaa suomalaisista työterveyspalveluista.

Kiurun mukaan kentälle jää kaupankin jälkeen useita hyviä kilpailijoita.

- Meillä on sekä hyviä paikallisia että joitakin laajemminkin toimivia kilpailijoita. Kilpailu on hyvä asia. Se pakottaa miettimään asioita ja tehostamaan toimintaa.

Suomen terveystalolla on sata toimipaikkaa ja kaikkiaan yli 1300 työntekijää eri puolilla Suomea. Medivireellä on 60 terveysasemaa kaikkiaan 40 paikkakunnalla. Sen yli 900 työntekijää jatkaa Suomen Terveystalossa vanhoina työntekijöinä.

Medivire Työterveyspalvelujen liikevaihto oli viime vuonna 75 miljoonaa euroa, Terveystalon 89 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.