Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Suomen tähtikokit lyttäävät Halloweenin – yksi asia kuitenkin ilahduttaa!

Kurpitsa on monipuolinen raaka-aine.
Kurpitsa on monipuolinen raaka-aine.Shutterstock
Julkaistu 31.10.2013 12:33(Päivitetty 31.10.2013 13:05)

Kaappaus keittiössä -sarjasta tuttu Kari Aihinen, Saaristoruokaa -sarjassa pian ihastuttava Harri Syrjänen ja Meidän Safkaa -ohjelman takana olevat Hanna ja Alexander Gullichsen avautuivat tuntemuksistaan Suomessakin nosteessa olevasta juhlapyhästä Halloweenista. Kurpitsan tarjonta kuitenkin ilahduttaa tähtikokkeja.

Halloweenin vietto näkyy Suomessa vuosi vuodelta enemmän ja enemmän – kurpitsoihin, naamiaiskutsuihin ja ravintoloiden teemailtoihin törmää kaikkialla loka-marraskuun taitteessa.

Television tähtikokit eivät kuitenkaan löydä Halloweenista hurjasti hyvää sanottavaa. Makuja.fi tiedusteli Kari Aihiselta, Harri Syrjäseltä sekä Hanna ja Alexander Gullichesenilta mietteitä Halloweenin juhlistamisesta Suomessa.

Aihisella on kaksi pientä poikaa, joiden mielestä Halloweenina on huvittavaa valmistaa pelottavia kurpitsapäitä.

– Minulla on kotona kaks kundia, joista se on tosi hauskaa, Aihinen kuvailee.

Syrjänen oli Aihisen kanssa samoilla linjoilla ja paljastikin, ettei itse juhlistaisi kyseistä juhlaa.

– Minusta se on ihan kiva juhla pienille lapsille. Mutta ehkä minä en itse sitä välttämättä lähtisi samalla tavalla viettää, Syrjänen kommentoi.

Alexander Gullichsen puolestaan kertoo, ettei hänellä ole ollut varsinaista suhdetta Halloweeniin ennen kuin sitä ryhdyttiin tuomaan myös Suomeen. Halloween-juhlinnan myötä tosin kurpitsat ovat tulleet kauppojen valikoimiin.

– Kurpitsasta saa tehtyä hyvin erilaisia keittoja ja lisukkeita. Mutta meidän perheessä sillä ei ole niinkään mitään merkitystä, Alexander toteaa.

Kurpitsasta voi valmistaa herkullisiä keittoja.Kurpitsasta voi valmistaa herkullisiä keittoja.Colorbox

Kurpitsa on monipuolinen raaka-aine

Aina syksyisin kaupoista löytyy runsaasti kurpitsaa ja kokkien mielestä tämä on hieno asia. Kaappaus keittiöstä -ohjelmasta tutun Kari Aihisen mielestä kurpitsa kuuluu syksyyn.

– Kurpitsaa tehdään nyt ja sitten talvella tehdään taas jotain muuta. Kurpitsa on fantastinen raaka-aine, se sopii pikkelöitynä, hillona, pyreenä tai keittona, kokkikomistus valaisee.

Gullichsenit hyödyntävät tällä hetkellä kurpitsaa monipuolisesti omassa ravintolassaan, yksi tuote löytyy, jota he hyödyntävät sesongista toiseen.

– Kurpitsaöljyä käytetään ympäri vuoden, Alexander Gullichsen kertoo.

Hanna kertoo, että kurpitsaöljy valmistetaan kurpitsansiemenistä. Kokkaajaduo kertoo innostuneena tuotteen mahtavuudesta sekä sen erikoisesta värityksestä.

– Aika tumman värinen. Väritykseltään balsamicon ja moottoriöljyn välimuutos. Paahteinen, aika täyteläinen maku, Alexander kertoo.

– Tippa sitä salattiin mukaan, Hanna neuvoo.

Halloweenia vietetään joka vuosi lokakuun viimeisenä päivänä.

Hui! Uskallatko maistaa hurjia Halloween-herkkuja?

Näin valmistat makoisaa saaristoruokaa Harri Syrjäsen tapaan

Kaappaus suomalaisissa keittiöissä jatkuu – tällaisia tapauksia luvassa!

(IRA JUVONEN – MTV3)

Lisää aiheesta:

Suomalainen menestysresepti -ohjelman finalistit on valittu – mikä näistä tuotteista on seuraava ruokakauppojen ykköslanseeraus?Hyödynnä terveellistä sesonkiherkkua! Harri Syrjänen vinkkaa maukkaan pastareseptin: "Jo nyt yksi suosikeista"Tämä kissanhiekkakakku koettelee jo hyvän maun rajoja – "Olen traumatisoitunut"Näin eri puolella Suomea syödään pääsiäisenä – ajankohta vaikuttaa erityisesti yhden ruoan menekkiin: "Tulee varmasti olemaan yksi suosikeista"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleVuoden 2019 kuumimmat ruokatrendit – eksoottisia hedelmiä ja hampaidenjälkiä ruoassa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 21:35
    Kevennykset

    Näin maalaavat Beebrahimovic ja Beemu Pukki! Suomalaistutkija opetti kimalaiset pelaamaan jalkapalloa

  • 20:06
    Painonhallinta

    Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendi

  • 19:50
    Vaatteet

    Moni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoin

  • 18:55
    Jalokivet

    Haaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin

  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"