Suomen tähtikokit lyttäävät Halloweenin – yksi asia kuitenkin ilahduttaa!

Kaappaus keittiössä -sarjasta tuttu Kari Aihinen, Saaristoruokaa -sarjassa pian ihastuttava Harri Syrjänen ja Meidän Safkaa -ohjelman takana olevat Hanna ja Alexander Gullichsen avautuivat tuntemuksistaan Suomessakin nosteessa olevasta juhlapyhästä Halloweenista. Kurpitsan tarjonta kuitenkin ilahduttaa tähtikokkeja.

Halloweenin vietto näkyy Suomessa vuosi vuodelta enemmän ja enemmän – kurpitsoihin, naamiaiskutsuihin ja ravintoloiden teemailtoihin törmää kaikkialla loka-marraskuun taitteessa.

Television tähtikokit eivät kuitenkaan löydä Halloweenista hurjasti hyvää sanottavaa. Makuja.fi tiedusteli Kari Aihiselta, Harri Syrjäseltä sekä Hanna ja Alexander Gullichesenilta mietteitä Halloweenin juhlistamisesta Suomessa.

Aihisella on kaksi pientä poikaa, joiden mielestä Halloweenina on huvittavaa valmistaa pelottavia kurpitsapäitä.

– Minulla on kotona kaks kundia, joista se on tosi hauskaa, Aihinen kuvailee.

Syrjänen oli Aihisen kanssa samoilla linjoilla ja paljastikin, ettei itse juhlistaisi kyseistä juhlaa.

– Minusta se on ihan kiva juhla pienille lapsille. Mutta ehkä minä en itse sitä välttämättä lähtisi samalla tavalla viettää, Syrjänen kommentoi.

Alexander Gullichsen puolestaan kertoo, ettei hänellä ole ollut varsinaista suhdetta Halloweeniin ennen kuin sitä ryhdyttiin tuomaan myös Suomeen. Halloween-juhlinnan myötä tosin kurpitsat ovat tulleet kauppojen valikoimiin.

– Kurpitsasta saa tehtyä hyvin erilaisia keittoja ja lisukkeita. Mutta meidän perheessä sillä ei ole niinkään mitään merkitystä, Alexander toteaa.

Kurpitsa on monipuolinen raaka-aine

Aina syksyisin kaupoista löytyy runsaasti kurpitsaa ja kokkien mielestä tämä on hieno asia. Kaappaus keittiöstä -ohjelmasta tutun Kari Aihisen mielestä kurpitsa kuuluu syksyyn.

– Kurpitsaa tehdään nyt ja sitten talvella tehdään taas jotain muuta. Kurpitsa on fantastinen raaka-aine, se sopii pikkelöitynä, hillona, pyreenä tai keittona, kokkikomistus valaisee.

Gullichsenit hyödyntävät tällä hetkellä kurpitsaa monipuolisesti omassa ravintolassaan, yksi tuote löytyy, jota he hyödyntävät sesongista toiseen.

– Kurpitsaöljyä käytetään ympäri vuoden, Alexander Gullichsen kertoo.

Hanna kertoo, että kurpitsaöljy valmistetaan kurpitsansiemenistä. Kokkaajaduo kertoo innostuneena tuotteen mahtavuudesta sekä sen erikoisesta värityksestä.

– Aika tumman värinen. Väritykseltään balsamicon ja moottoriöljyn välimuutos. Paahteinen, aika täyteläinen maku, Alexander kertoo.

– Tippa sitä salattiin mukaan, Hanna neuvoo.

Halloweenia vietetään joka vuosi lokakuun viimeisenä päivänä.

(IRA JUVONEN – MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat