Suomen suosituimmat mausteet – oletko jo kokeillut kaikkia?

Mitä mausteita suomalaiset suosivat? Ovatko suola ja pippuri jokaisen suomalaiskeittiön maustamisen perusta? Ota selvää!

Suolaa ja pippuria pidetään perinteisesti maustamisen kulmakivinä ja ne ovatkin suomalaisten suosikkimausteita. Perinteisten makujen rinnalle on kuitenkin viime aikoina noussut myös etnisempi trendi, joka on kannustanut suomalaisia kokeilemaan etenkin aasialaisia makuja rohkeasti keittiöissään.

Suolaa ja pippuria

Suomalaiset käyttävät perinteisesti suolaa ja pippuria etenkin lihan maustamiseen. Usein laadukkaan lihan – ja etenkin naudan – maustamiseen riittävätkin hyvin pelkät suola ja pippuri. Vaikka suola ja pippuri ovatkin kestosuosikkeja, ovat suomalaiset löytäneet niiden rinnalle myös uusia mausteita.

Suola ja pippuri ovat suomalaisten ikisuosikkeja.

Mausteseoksia

Mausteseoksilla ruokia on helppo maustaa luottaen siihen, että seoksissa erilaiset mausteet ovat sopivassa suhteessa toisiinsa nähden. Suomalaisten suosikkeja erilaisista kuivamausteista ja mausteseoksista ovat etenkin curry-, paprika- ja chilisekoitukset.

Myös hieman eksoottisemmat maustetahnat ovat jatkuvasti lisänneet suosiotaan suomalaisten keskuudessa. Ilmiö heijastuu myös siihen, että ruokakauppojen maustehyllyjen valikoimat ovat laajentuneet erilaisiin tahnoihin.

Yrttejä

Tuoreista yrteistä puhutaan tänä päivänä paljon ja moni suomalainen onkin oppinut hyödyntämään tuoreita yrttejä – joita onkin mukavasti tarjolla ruokakaupoissa.

Tulisuutta

Mausteisen ja tulisen ruoan suosio on viime vuosina noussut. Moni suomalainen käyttääkin esimerkiksi ketsupin sijaan nykyään ruoassa mausteena makeaa chilikastiketta. Myös voimakkaat ja makeat BBQ-kastikkeet ovat kasvattaneet suosiotaan lihan maustajina.

Lähde: HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemen haastattelu

Lue myös:

    Uusimmat