Suomen suosituimmasta autosta 245-heppainen pistokehybridi – 55 kilometriä pelkällä sähköllä

Skoda esittelee Genevessä ladattavan Octavia RS:n 0:17
Skoda esittelee Genevessä ladattavan Octavia RS:n.

Tuoreimman Skoda Octavian RS-malli aloittaa uuden aikakauden tsekkiläisvalmistajan suorituskykyisimpien autojen historiassa. Kyseessä on nimittäin ensimmäinen ladattava RS.

Skoda tuo ensi viikolla käynnistyvään Geneven kansainväliseen autonäyttelyyn uuden sukupolven Octavian sporttisen RS-version. 

Skoda julkaisi pienen maistiaisen uutukaisesta tänään torstaina. Voit katsoa videon artikkelin yläpuolelta.

55 kilometriä sähköllä

Octavia RS iV on Skodan ensimmäinen ladattava RS-malli. Siinä yhdistyy 1,4-litrainen TSI-bensaturbo sekä sähkömoottori, joiden yhteisteho on 245 hevosvoimaa. Vääntöä kokonaisuus tarjoilee 400 newtonmetriä.

Koska uusi Octavia RS iV on ladattava hybridi, on sillä mahdollista ajaa pelkästään sähköllä, kunhan akussa vain virtaa riittää. Täydellä latauksella uudella RS-Okulla pääsee noin 55 kilometriä ilman paikallispäästöjä.

Auton ennakkotietojen mukaiset hiilidioksidipäästöt ovat 30 g/km (WLTP).

Skoda esittelee Genevessä myös toisen ladattavan hybridin Octavia-mallistoon. Kyseessä on RS:ää hieman leppoisampi 204-hevosvoimainen malli.

Skoda Octavia oli vuonna 2019 maamme myydyin uusi auto. Octavioita pantiin kilpien väliin viime vuonna kaikkiaan 5 601 kappaletta, mikä oli lähes puolet Skodan koko myynnistä Suomessa.

Meillä myydyistä Octavioista RS-mallien osuus on ollut parhaimmillaan yli 20 prosenttia.

Lähde: Skoda

Lue myös:

    Uusimmat