Suomen Olutseura: Keskiolutta ei saa siirtää Alkoon – "oluen demonisointi loputtava"

Suomen suurin olutseura, Suomen Olutseura ry, on huolestunut kotimaisen oluen tarkoituksellisesta mustamaalaamisesta ja kohtuukäyttöä suosivan uuden olutkulttuurin aliarvioimisesta.

Suomen Olutseuran ry:n mukaan suomalainen olutkulttuuri kehittyy ja voimistuu tällä hetkellä kasvavan pienpanimo-alan, oluen ja ruoan yhdistämisen sekä lisääntyvän olutharrastuksen ansiosta.

– Meitä olutharrastajia huolestuttaa oluen demonisointi ja sen päälle rakennetut mitä ihmeellisemmät kiellot ja rajoitusehdotukset, joita alkoholilain kokonaisuudistus tuo mukanaan. Siinä missä oluenkuluttajia pitäisi ohjata laadukkaisiin olutravintoloihin, siis ihmisiä työllistäviin, sosiaalisiin ja valvottuihin tiloihin, päättäjät puuhaavat täysin päinvastaista ja aikovat rajoittaa ravintoloiden aukioloaikoja, Suomen Olutseuran puheenjohtaja Simo Hämäläinen sanoi yhdistyksen 25-vuotisjuhlakokouksessa viikonvaihteessa Helsingissä.

Hämäläisen mielestä keskioluen siirtäminen Alkoon suorastaan tuhoaisi hienosti kehittyneet kauppojen monipuoliset olutvalikoimat.

– Mikäli kauppojen aukioloaikojen rajoitukset menevät läpi, joutuu olutharrastaja jatkossa lähtemään töistä perjantaina hyvissä ajoin, jotta hän ehtii ostaa viikonlopuksi ruoka- ja maisteluoluet, Hämäläinen arvostelee.

Puheenjohtaja muistuttaa myös, ettei mikään edellä mainituista rajoitusehdotuksista kohdistu 10 prosenttiin ongelmakäyttäjiä, jotka kuluttavat 50 prosenttia koko Suomen alkoholista.

Oluen laatu kiinnostaa määrää enemmän

Suomen Olutseuran mielestä aika on erittäin otollinen olutseuratoiminnalle ja olutkulttuurin edistämiselle Suomessa. Hienoja olutravintoloita ja pienpanimoita nousee ympäri maata. Olutinnostus on heijastunut myönteisesti 25-vuotiaan Suomen Olutseuran toimintaan.

– Jäsenmäärämme on kasvanut yli 40 prosenttia kahden viime vuoden aikana. Ennen kaikkea on ollut mukava huomata, miten nuoret ja jopa vähävaraiset opiskelijat liittyvät mukaan ja arvostavat oluiden laatua määrän sijaan, Hämäläinen perustelee.

Suomen Olutseura ry. perustettiin 4.7.1989 Kuopiossa. Seurassa on yli 500 maksavaa jäsentä eri puolilta maata.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat