Suomen MM-ralli saattaa siirtyä syys-lokakuulle – FIA ja promoottori tiedottivat suunnitelmistaan

FIA ja rallin MM-sarjan promoottori ovat tiedottaneet keskiviikkona suunnitelmistaan MM-rallikauden jatkamiseksi.

Rallin MM-sarjassa oli määrä ajaa kaudella 2020 kaikkiaan 14 osakilpailua. Alun perin huhtikuulle päivätty Chilen ralli peruttiin jo marraskuussa maan levottomuuksien vuoksi, ja koronavirustilanne on pakottanut siirtämään niin Argentiinan kuin Italian osakilpailut sekä perumaan kokonaan toukokuisen Portugalin rallin.

Seuraavana ohjelmassa pitäisi olla heinäkuun puolivälissä Keniassa ajettava Safari-ralli, ja sen toteutumiseen liittyen odotetaan lisätietoa jo ensi viikon aikana. Safari-rallin järjestäjät ovat jatkaneet kilpailun valmisteluja normaaliin tapaan, vaikka Kenian rajat on tällä hetkellä suljettu.

Safarin jälkeen ohjelmassa on Suomen MM-ralli, joka on määrä ajaa 6.–9. elokuuta. Yli 500 ihmisen yleisötapahtumat on tällä tietoa kielletty aina heinäkuun loppuun saakka. Rallin toteutumiseen vaikuttaa Suomen epidemiatilanteen lisäksi myös se, miten kilpailuun osallistuvat tallit ja muut tahot pääsevät matkustamaan Keski-Suomeen.

Muun muassa DirtFish uutisoi, että FIAn ja MM-sarjan promoottorin suunnitelmissa on, että Suomen MM-ralli voitaisiin mahdollisesti siirtää syys- tai lokakuulle.

Syyskuun alkuun päivätyn Uuden-Seelannin rallin toteutuminen alkuperäisessä ajankohdassaan näyttää epätodennäköiseltä. Pääministeri Jacinda Ardern totesi tiistaina, että Uuden-Seelannin rajoja ei avata maailmalle "vielä pitkään aikaan".

Turkin, Saksan, Walesin ja Japanin rallien tilanne pysyy toistaiseksi ennallaan.

– Olemme sitoutuneita viemään läpi niin monta rallia kuin suinkin mahdollista – joko alkuperäisellä paikallaan tai, mikäli mahdollista, myöhäistettynä ajankohtana, tiedotteessa todetaan.

– Neuvottelemme jatkuvasti eri osapuolien välillä arvioidaksemme kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja kilpailujen järjestämiseksi. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja