Suomen kakkospari pähkinöissään Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen voitosta – hurja temppu säväytti: "Pitää nostaa hattua"

Suomen yhdistetyn kärkikaksikko Ilkka Herola ja Eero Hirvonen teki hurjan tempun nousemalla voittoon parisprintin maailmancup-kilpailun Salpausselän kisoissa Lahdessa. Herolan ja Hirvosen iloon yhtyi täyteen huutoon yltyneen Salpausselän yleisön ohella Suomen toinen pari Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho, joka sijoittui kisassa yhdeksänneksi.

Mutru pomppi maalin luona tasajalkaa nähtyään Hirvosen ylittävän maalilinjan ykkösenä.

– Olemme riemuinneet ihan samalla tavalla. Ihan mahtavaa, Mutru sanoi.

Mäkiaho jatkoi:

– On tätä niin kauan odotettukin meidän joukkueessa, että korkein koroke tulee. Nyt kun tuli, ihan mahtava homma.

Herola ja Hirvonen lähtivät 2 x 7,5 kilometrin parisprinttiin mäkiosuuden jälkeen kuudennelta sijalta, 1.24 minuuttia kärkiryhmä Itävallan perässä. Suomen kaksikko ja kaksi norjalaisparia nousivat kuitenkin kisan loppupuolella kärkiletkan mukaan, kun keulilla hiihtäneet Itävalta ja kaksi Japanin paria passailivat alkumatkasta.

Hirvonen ratkaisi pelin säväyttävän hurjalla iskulla loppusuoralle nousemalla sisäkautta ykköseksi. Suomi pesi toiseksi sijoittuneen Norjan ykkösjoukkueen 0,2 sekunnilla.

– Pitää nostaa hattua. Olemme nähneet Eeron kyvyn, mutta on päivästä kiinni, milloin irtoaa, Mutru suitsutti Hirvosen loppua.

Vaikka kisaan lähtiessä Herolalla ja Hirvosella oli eroa kärkeen kurottavaksi, Mutru muistutti, että suomalaiskaksikko on aiemminkin ladulla ollut kovassa lyönnissä.

– Olemme tienneet jätkien hiihtovauhdin. Oli erittäin hyvä paikka hiihtää, oli heikkoja hiihtojoukkueita edessä.

– Toki loppuratkaisu on aina yhtä jännittävä. Ei pystynyt ennakkoon ollenkaan sanomaan, kuinka siinä käy. Mutta oli ihan mahtavaa, että näin kävi, Mutru hehkutti.

Mutru ja Mäkiaho nousivat itse mäen jälkeiseltä 12. sijalta yhdeksänneksi.

– Oma hiihto oli ihan hyvää, mutta ei mitään suurlentoa. Tasavarmaa menoa, Mutru sanoi.

– Aika lailla tasapaksu kisa hiihdon puolelta, Mäkiaho summasi.

Lue myös:

    Uusimmat