Mainos

Suomen kadut viime vuotta turvallisempia

Katuturvallisuus on Suomessa parantunut viime vuonna samaan aikaan kun rikosten selvitysprosentit ovat laskeneet.

Niinsanottu katuturvallisuusindeksi on maassamme kehittynyt myönteiseen suuntaan ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Tämä saattaa heijastella myös poliisin resurssien kohdentamista enemmän yleiseen järjestykseen.

Katuturvallisuusindeksi mittaa sitä tilannetta mikä kaduilla vallitsee. Mukaan lasketaan ryöstöt, pahoinpitelyt, vahingonteot ja rattijuopumukset hiukan eri tavoin painotettuina. Ne suhteutetaan väestön määrään. Mitä suurempi luku, sitä parempi turvallisuus.

Koko maan katuturvallisuusindeksi on ollut laskusuunnassa. Viime vuonna tapahtui kuitenkin käänne parempaan. Selitys löytyy osin yleisestä rikollisuuden laskusta.

- Toisaalta se on myös merkki siitä, että poliisin hälytystoiminta ja kentällä tapahtuva toiminta on parantunut ja meillähän on esimerkiksi hälytysnopeus, joka on pysynyt erittäin hyvänä, poliisiylijohtaja Reijo Naulapää kertoo.

Kaupungeista Helsinki vaarallisin ja Tampere turvallisin

Alueittain katsottuna turvallisinta on Länsi-Suomessa ja vähiten turvallistapääkaupunkiseudulla.
Helsinginkin katuturvallisuus on kuitenkin parantunut edellisvuodesta.

Tampere on maan turvallisin kaupunki. Toisena komeilee Kuopio, jossa katuturvallisuusindeksi on kuitenkin laskenut edellisvuodesta. Samoin koko Itä-Suomen läänin katuturvallisuusindeksi on laskenut lievästi ainoana lääninä maassa.

- Itä-Suomihan on perinteisesti ollut sanoisinko hyvä lääni. Täällä on erittäin korkeat selvitysprosentit ja täällä on katuturvallisuus ollut keskimääräistä parempi ja nyt viimeaikaiset sanoisinko resurssivähennykset ja resurssisiirrot niin heijastuu varmaan nyt tässä Itä-Suomen tuloksessa, Naulapää kertoo.

Poliisijohto onkin käynnistänyt hankkeen jossa selvitetään muun muassa miten resurssien siirto pois tutkinnasta vaikuttaa poliisin tehtävien hoitoon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.