Suomen hiihtoliitolta ehdoton linjaus venäläisurheilijoista

Suomen hiihtoliitto suhtautuu kielteisesti venäläisten urheilijoiden ja joukkueiden osallistumiseen kansainväliseen kilpailutoimintaan.

Kansainvälinen olympiakomitea asetti helmikuussa suosituksen, että kansainväliset lajiliitot ja urheilutapahtumien järjestäjät eivät päästäisi venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita kansainvälisiin kilpailuihin. Kehotuksen taustalla on Venäjän keväällä aloittama ja Valko-Venäjän tukema hyökkäyssota Ukrainaan. 

Hiihtoliitto pitää tärkeänä sitä, että lajiliittojen ja urheilutapahtumien järjestäjien toimet ovat linjassa yhteiskunnassa tehtyjen päätösten kanssa. 

– Suomen Hiihtoliiton kanta venäläisten urheilijoiden luvalle palata kisoihin on ehdoton ei. Poissulkemiseen johtaneet syyt eivät ole millään tavalla muuttuneet, joten on vaikeaa nähdä, että linjaa osallistumisesta löysättäisiin. Niin kauan kuin Venäjä käy sotaa Ukrainassa, emme näe venäläisten urheilijoiden osallistumista kilpailutoimintaan mahdollisena, Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi kommentoi tiedotteessa

– Urheilua ei voida käsitellä yhteiskunnan irrallisena osana, Haapasalmi jatkaa. 

Keskustelua Venäjän paluusta mukaan kansainväliseen huippu-urheiluun ja kilpailutoimintaan on käyty Kansainvälisessä Olympiakomiteassa, KOK:ssa. Kansainvälinen Hiihtoliitto FIS käsittelee asiaa lokakuun loppupuolella. 

0:24
Video Salpausselän kisoista 2021: Aleksandr Bolshunov sekosi maalialueella ja hyökkäsi Joni Mäen päälle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja