Bolshunovin valmentaja paljastaa Venäjän vastavedon: Hiihtäjille ollaan lyömässä isoa rahaa pöytään

Venäjän hiihtomaajoukkuetta valmentava Juri Borodavko paljastaa, että Venäjällä on ison rahan suunnitelma sen varalle, etteivät venäläiset maastohiihtäjät pääse maailmancupiin tulevalla kaudella.

Venäläiset ja valkovenäläiset hiihtäjät liputettiin keväällä ulos Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kilpailuista Ukrainan sodan seurauksena. On todennäköistä, että kielto pysyy voimassa tulevalla kaudellakin.

Vaikka Venäjän hiihtotähtiin lukeutuva Aleksandr Bolshunov viestitti olevansa optimistinen, että venäläiset saisivat kilpailla maailmancupissa tulevalla sesongilla, Bolshunovin ja Venäjän maajoukkueen valmentaja Juri Borodavko on skeptisempi. Match TV uteli Borodavkolta, onko toivoa, että venäläiset pääsisivät maailmancupiin.

– Kansainvälinen tilanne, ulkomaisten kollegoiden ja urheilijoiden haastattelut ja tieto maailmasta saavat meidän ajattelemaan toista. Urheilusta on tullut nykyään niin politisoitunutta. Poliitikot sekaantuvat siihen ja antavat ohjeitaan kaikkialle, Borodavko sanoi.

Venäläishiihtäjien harjoittelu on kuitenkin Borodavkon mukaan sellaista, että Venäjällä ollaan valmiina maailmancup-paluuseen.

– Odotamme luonnollisesti FIS:n päätöstä lokakuussa.

– Kaikki katsojat ja urheilijat haluavat venäläisten osallistuvan maailmancupiin ja luovan hyvää kilpailua, Borodavko väitti – taatusti totuudenvastaisesti niin yleistäessään.

Vaihtoehtoisia kilpailuja kelpo tienesteillä

Venäjällä on Borodavkon mukaan "suunnitelma B" sen varalle, ettei maailmancupiin saada palata. Tässä suunnitelmassa Venäjällä järjestettäisiin "vaihtoehtoisia kilpailuja".

– Olosuhteet ovat samat, hallinto on luvannut, että palkintorahat vastaavat maailmancupin tuloja. Tämä on motivaattorina hiihtäjille. Antakaa mennä, saatte kaiken mitä halusitte.

Menestyneimmät hiihtäjät pääsevät maailmancupissa nauttimaan kelpo tienesteistä. Venäjällä vastaava olisi Borodavkon mukaan siis mahdollista, vaikkei kilpailu olisikaan yhtä kovaa kuin parhaita kansainvälisiä vastustajia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat