Aleksandr Bolshunovin elämässä on myllertänyt – heitti FIS:lle Venäjää koskevan ehdotuksen

Venäläisestä hiihtotähdestä Aleksandr Bolshunovista tuli taannoin isä. Mies paljastaa kokeneensa tyttärensä ensihetkillä pelkoa.

Bolshunov julkaisi elokuun lopulla sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa hän on sairaalassa vastasyntynyt pienokainen sylissään. Lapsi on hänen ja hänen vaimonsa Anna Zjerebjatvan ensimmäinen.

Bolshunov on nyt kommentoinut tapahtumaa Championatille. Olympiavoittoja, maailmancupin kokonaiskilpailun voittoja ja maailmanmestaruuden saavuttaneelta venäläissivakoijalta udeltiin, oliko kyse hänen uransa suurimmasta voitosta.

– Tietysti. Vie aikaa tajuta, että meitä ei ole enää kaksi, vaan kolme. Tunnustan, että kun otin ensimmäistä kertaa Even syliini, se oli pelottavaa, koska en tiennyt, mitä tehdä seuraavaksi, Bolshunov sanoi nauraen.

– Miten pitää tätä pientä ihmistä sylissäsi?

Koronaviruksesta kärsinyt Bolshunov sairasteli noihin aikoihin, ja harjoittelussa on tullut takapakkia. 25-vuotias venäläinen myöntää olleensa huolissaan, että vauvakin voisi saada taudin.

– Lopulta myös "Anja" tuli kipeäksi, mutta onneksi kaikki oli kunnossa Even kanssa.

Bolshunov optimistinen tulevasta

Venäjän ankkuri ajoi suomalaissankarin päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa 0:24
Video Salpausselän kisoista 2021: Aleksandr Bolshunov sekosi maalialueella ja hyökkäsi Joni Mäen päälle.

Voi hyvin olla, ettei Bolshunovia nähdä tulevalla kaudella kilpailemassa kansainvälisillä areenoilla. Venäläiset ja valkovenäläiset hiihtäjät suljettiin Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kilpailuista keväällä Ukrainan sodan myötä.

Bolshunov sanoo kuitenkin olevansa optimistinen, että venäläiset nähtäisiin tulevalla sesongilla kansainvälisissä kekkereissä.

– Toivon, että FIS tulee päätelmään, että kaikkien vahvimpien, kansalaisuudesta välittämättä, tulisi kisata kansainvälisissä kilpailuissa.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU päätti tuoreeltaan jatkaa Venäjän ja Valko-Venäjän ampumahiihtoliittojen sulkemista kansainvälisestä toiminnasta. Bolshunovilta udeltiin, uskooko hän FIS:n menevän omia polkujaan.

– Antaa FIS:n ottaa riski ja olla poikkeus yleiseen trendiin. Miksei?

Bolshunov myöntää, että sillä, saavatko venäläiset kilpailla kansainvälisesti, on vaikutuksensa motivaatioon. Mutta:

– En näe syytä mennä asioiden edelle ajattelemaan jotain. Täytyy harjoitella ja valmistautua.

Lue myös:

    Uusimmat