Marin: EU-maat huolissaan Suomen elpymispakettiäänestyksestä –  "Mitään varasuunnitelmaa ei ole olemassa"

3:10
Komissaari Urpilaisen mukaan Suomen haparointia EU-elpymispaketin kanssa on saanut selitellä – "Mielestäni tässä on kyse pitkälti luottamuksesta"

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan Suomen eduskunnan tuleva äänestys EU:n elpymispaketista on herättänyt kiinnostusta ja huolta muissa EU-maissa.

Marin on käynyt asiasta keskusteluja muiden EU-johtajien kanssa Portugalin Portossa, jossa on käynnissä EU-johtajien kaksipäiväinen kokous.

Marinin mukaan muut johtajat ovat olleet hyvin tietoisia siitä, että Suomen perustuslakivaliokunta on päättänyt, että paketin hyväksymiseen tarvitaan kahden kolmasosan enemmistö eduskunnassa. 

Muiden johtajien kanssa käydyissä keskusteluissa ei ole Marinin mukaan noussut esiin varasuunnitelmaa sen varalle, että Suomen eduskunnasta ei löytyisi tarvittavaa enemmistöä paketin taakse.

– Joutuisimme palaamaan uudelleen neuvottelupöytään, aloittamaan ikään kuin alusta. Mitään sellaista varasuunnitelmaa ei ole olemassa, Marin kertoi perjantaina.

– Tietenkin me keskitymme nyt siihen, että saamme eduskunnasta kahden kolmasosan enemmistön ja siihen tulemme tarvitsemaan myös opposition tukea.

Äänestys ensi keskiviikkona

Elpymispaketista on määrä äänestää eduskunnassa ensi viikon keskiviikkona.

Kyseessä on niin sanottu omien varojen päätös, joka mahdollistaa EU:n seitsenvuotisen budjetin sekä lainanoton 750 miljardin euron suuruisen elpymispaketin perustamiseksi.

Suomen kanta rahakokonaisuuteen on tärkeä, sillä jokaisen jäsenmaan hyväksyntä tarvitaan, jotta asiassa voidaan edetä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja