Suomen alppihiihtotähti syöksyy kohti maailman kärkeä – "Laskija kokee olevansa ihan rokkitähti"

Elian Lehto on vakiinnuttanut paikkansa alppihiihdon maailmancupin miesten vauhtilajien kärkijoukoissa. Lehto laski kahtena päivänä peräkkäin 11:nneksi syöksylaskun klassikkokilpailussa Itävallan Kitzbühelissä.

Lauantaina Lehto hävisi ranskalaisvoittaja Cyprien Sarrazinille 2,03 sekuntia.

Eroon ei kannata kiinnittää turhan paljon huomiota, sillä käsittämättömän suorituksen loihtinut Sarrazin oli kärjessä omaa luokkaansa. Hän jätti 0,91 sekuntia supertähdeksi arvioitua Sveitsin maailmancup-johtajaa Marco Odermattia, joka taas oli 0,53 sekuntia nopeampi kuin kolmanneksi laskenut Italian kokenut Dominik Paris.

Lehdosta oli matkaa Parisiin ja kolmen parhaan palkintokorokkeelle enää 0,59 sekuntia.

Mylvivän itävaltalaisyleisön edessä sädehtinyt suomalainen piti päänsä kylmänä myös maalialueella.

– Todella hyvä fiilis – tai siis h-tin hyvä fiilis! Kaikkeni annoin vaikealla ja jäisellä radalla. Ensimmäiset pääsivät laskemaan auringossa, mutta minulle ei paljon aurinko näyttäytynyt. Kovempaa en olisi päässyt, Lehto kommentoi tiedotteessa.

"Laskija on ihan rokkitähti"

Lehto, 23, oli Kitzbühelin cup-kisassa 11:s myös perjantaina. Silloinkin ykkönen oli Sarrazin.

Menestyksekästä kisaviikonloppua Lehto juhlii maltillisesti.

– Ei tässä ihmeempiä, lounaalle nyt pitäisi päästä. Koko kylähän on karnevaalia täynnä, joten juhlapaikkoja kyllä löytyisi. Täällä laskija kokee olevansa ihan rokkitähti, kun jengi on niin innoissaan alppihiihdosta ja ovat muutenkin juhlatuulella, Lehto kertoi.

Kautta aikojen paras maailmancupin syöksylaskun suomalaissijoitus on Riitta Ollikka-Laksolan nimissä. Hän oli kymmenes Sveitsin Grindelwaldissa vuonna 1973.

Tätä viikonloppua ennen Lehdon paras maailmancup-sijoitus oli 20:s. Jos suomalaiskomeetta välttyy loukkaantumisilta, Ollikka-Laksolan on ennen pitkää väistyttävä piikkipaikaltaan suomalaisessa syöksylaskuhistoriassa.

Lue myös:

    Uusimmat