Suomen alppihiihtotähti Andreas Romar lopettaa uransa 29-vuotiaana: "Nyt on aika suunnata katseet kohti uusia haasteita"

3:04
Videolla Andreas Romarin tyylinäytettä.

Alppihiihtäjä Andreas Romar, 29, päättää kilpauransa. Romar on edustanut Suomea maajoukkueessa vuodesta 2007 alkaen. Romar tunnetaan vauhtilaskijana, joka on edustanut muun muassa Kanadan talviolympialaisissa vuonna 2010 ja Pyeongchangissa vuonna 2018.

– Keväällä todettu polven rustovaurio ei mahdollista enää kilpailua kovimmalla tasolla ilman polven rusto leikkausta ja sen seuraamaa pitkää kuntoutusta. Polvi on reistaillut viimeisen puolen vuoden ajan huolella ja harjoittelu on ollut hankalaa. Jotta kehitystä tapahtuisi, pitäisi pystyä harjoittelemaan terveenä ja ilman kipuja. Ensimmäinen osa elämästä on nyt takana ja nyt on aika suunnata katseet kohti uusia haasteita. Romar kommentoi alppihiihtoliiton tiedotteessa.

Pitkän uran Suomen maajoukkueessa tehnyt Vaasan hiihtoklubin kasvatti nostaa kirkkaimpiin hetkiin vuoden 2013 Schladmingin MM-kilpailut, jossa sijoitukset olivat viiden parhaan joukossa.

– Ylpeänä voin katsoa uraa taaksepäin. Pitkä matka tuli kuljettua pohjanmaan lakeuksilta aina maailmancupin top 30 vauhtilaskijaksi. Kirsikkana kakun päällä tietenkin 2013 Schladmingin MM-kisojen 4. ja 5. sija, joita varmasti muistelen vielä vanhuksena kiikkustuolissa.

– Haluan kiittää kaikkia tukijoita, valmentajia, huoltomiehiä, fysioterapeutteja, lääkäreitä, kilpakumppaneita, Vaasan hiihtoklubia, Ski Sport Finlandia, Olympiakomiteaa, ystäviä, faneja, ja etenkin omaa perhettä  äitiä, isää, siskoani sekä avo-vaimoani siitä valtavasta tuesta, mitä olen saanut uran aikana.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja