Suomelle jo viides mitali! Niko Anttola hiihti MM-hopealle

Niko Anttola sijoittui toiseksi alle 20-vuotiaiden miesten yhteislähdössä perinteisellä hiihtotavalla ajalla 53 minuuttia ja 13,4 sekuntia.

Kanadan Whistlerissa nuorten MM-kilpailujen alle 20-vuotiaiden miesten 20 kilometrin maastohiihdossa suomalainen Niko Anttola on napannut hopeaa.

Anttola sijoittui toiseksi alle 20-vuotiaiden miesten yhteislähdössä perinteisellä hiihtotavalla ajalla 53 minuuttia ja 13,4 sekuntia. Eroa ykköspaikan ottaneeseen Norjan Mathias Holbaekiin jäi 7,7 sekuntia.

Suomalaisista toiseksi parhaiten pärjäsi Eero Rantala, joka tuli kisassa sijalle yhdeksän. Eroa kärkeen tuli 35,0 sekuntia.

Niilo Mäkinen hiihti 28. sijalle kolmen minuutin ja 25,8 sekunnin erolla kärkeen, ja 5,2 sekunnin verran tämän perässä 29. sijalle tuli Topias Kemppi.

Suomen joukkue on ollut erinomaisessa vireessä Kanadassa vuoden 2010 olympialaduilla. Anttolan mitali on Suomelle jo kisojen viides.

Aiemmin tiistaina Eevi-Inkeri Tossavainen nappasi MM-kisoissa jo toisen mitalinsa, kun hän otti pronssia alle 20-vuotiaiden naisten 20 kilometrin yhteislähdössä perinteisellä hiihtotavalla.

Viikonloppuna myös Jasmin Kähärä voitti sprinttikultaa alle 23-vuotiaiden naisten sarjassa, ja Eero Rantala sijoittui alle 20-vuotiaiden miesten sprintissä pronssille.