Suomelle historian paras tulos "kaikkien aikojen kovimmassa kokkikisassa"

Suomi sijoittui neljänneksi maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d'Orissa, jota pidetään kokkien maailmanmestaruuskilpailuina. Kyse on Suomen parhaasta sijoituksesta kilpailun historiassa.

– Kilpailu oli tasokas ja hyviä joukkueita oli tavallista enemmän. Tie oli tänä vuonna raivattava kovalla työllä viiden parhaan joukkoon - Suomen sijoitus on upea! Tämä on ollut paras suoritus Suomelta tähän mennessä ja se tuli kaikkien aikojen kovimmissa kisoissa. Nämä kilpailut kovenevat joka vuosi, ja erot ovat pisteissä marginaalisia, kertoo Suomen tuomari Pekka Terävä.

12. kertaa mukana ollutta Suomea edusti Matti Jämsén. Hänen avustajansa Antti Lukkari palkittiin koko kisan parhaana assistenttina. Kilpailu Ranskan Lyonissa kesti kuudetta tuntia, ja sitä varten tiimi oli valmentajansa Eero Vottosen johdolla harjoitellut kaksi vuotta.

– Emme voi olla kuin tyytyväisiä. Tulimme parantamaan aiempaa tulostamme ja sen me teimme, ja nostimme samalla Suomen kaikkien aikojen parhaan tuloksen viidennestä neljänneksi. Teimme kaiken nappiin, ja olen pirun ylpeä meistä, Jämsén kertoo hymyillen.

Vuoden 2015 Bocuse d'Or -kilpailun voitti Norja, hopeaa otti USA ja pronssille tuli Ruotsi. Suomi jäi Ruotsista 11 pisteen päähän.

Avustajapalkinnon lisäksi Jämsén tiimeineen toi kotiin parhaan lihavadin palkinnon.

Suomen joukkue rakensi kilpailusuorituksensa kertomaan suomalaisen metsän tarinaa. Suomi näkyi annoksissa muun muassa metsämarjoina ja -sieninä sekä suomalaisena kaviaarina ja porona. Metsä oli esillä myös voittoisan vadin muotoilussa ja koristeissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja