Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Suomelle historian paras tulos "kaikkien aikojen kovimmassa kokkikisassa"

2:00Suomi sijoittui neljänneksi
Julkaistu 28.01.2015 21:24

MTV UUTISET

Suomi sijoittui neljänneksi maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d'Orissa, jota pidetään kokkien maailmanmestaruuskilpailuina. Kyse on Suomen parhaasta sijoituksesta kilpailun historiassa.

– Kilpailu oli tasokas ja hyviä joukkueita oli tavallista enemmän. Tie oli tänä vuonna raivattava kovalla työllä viiden parhaan joukkoon - Suomen sijoitus on upea! Tämä on ollut paras suoritus Suomelta tähän mennessä ja se tuli kaikkien aikojen kovimmissa kisoissa. Nämä kilpailut kovenevat joka vuosi, ja erot ovat pisteissä marginaalisia, kertoo Suomen tuomari Pekka Terävä.

12. kertaa mukana ollutta Suomea edusti Matti Jämsén. Hänen avustajansa Antti Lukkari palkittiin koko kisan parhaana assistenttina. Kilpailu Ranskan Lyonissa kesti kuudetta tuntia, ja sitä varten tiimi oli valmentajansa Eero Vottosen johdolla harjoitellut kaksi vuotta.

– Emme voi olla kuin tyytyväisiä. Tulimme parantamaan aiempaa tulostamme ja sen me teimme, ja nostimme samalla Suomen kaikkien aikojen parhaan tuloksen viidennestä neljänneksi. Teimme kaiken nappiin, ja olen pirun ylpeä meistä, Jämsén kertoo hymyillen.

Vuoden 2015 Bocuse d'Or -kilpailun voitti Norja, hopeaa otti USA ja pronssille tuli Ruotsi. Suomi jäi Ruotsista 11 pisteen päähän.

Avustajapalkinnon lisäksi Jämsén tiimeineen toi kotiin parhaan lihavadin palkinnon.

Suomen joukkue rakensi kilpailusuorituksensa kertomaan suomalaisen metsän tarinaa. Suomi näkyi annoksissa muun muassa metsämarjoina ja -sieninä sekä suomalaisena kaviaarina ja porona. Metsä oli esillä myös voittoisan vadin muotoilussa ja koristeissa.

Lisää aiheesta:

Torille! Suomelle herkullinen olympiakulta Suomen lopullinen sijoitus Bocuse d'Or -kokkikisoissa yllätti: "Kunhan saamme nähdäksemme tuomareiden antamat pisteet…"Suomi viides kokkien Bocuse d'Or -mittelössä – useat maat sortuivat pääruoassa kikkailuun: "Ei ollut lopputuloksen kannalta mitään hyötyä"Suomi neljännelle sijalle maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa: "Jonain päivänä pian palkintosijojen lasikatto murtuu"Tavoitteena kaikkien aikojen kisamenestys – näin Suomi treenaa kokkien MM-kisoihin: ”Aletaan tehdä pientä keittiötanssia”Tuhansia työtunteja, hikeä ja pettymyksiä – suomalaisen huippukokin arkea ei moni jaksaisi
Ulkomaat

Tuoreimmat aiheesta

Ulkomaat
  • 05:47
    Yhdysvallat

    Trump: Puran Valkoisen talon itäsiiven – kuvat näyttävät suunnitelman ja purkutyöt

  • 05:35
    EU

    Eurooppa neuvottelee: Venäjän miljardit Ukrainan sotakassaan

  • 05:28
    Pakotteet

    USA:lta keppiä venäläisille öljyjäteille – perustelu: Putin ei ollut rehellinen

  • 05:27
    Ukrainan sota

    Putinin pelko: Ukrainan isku tähän herkkään kohteeseen voisi pakottaa Kremlin polvilleen

  • 05:21
    Ukrainan sota

    Trump: Ei tomahawkeja Ukrainalle – kiisti WSJ:n ohjusuutisen