Suomeen syntyi Euroopan ensimmäinen pelimusiikkiin keskittyvä orkesteri – konsertoi pian Finlandia-talolla

Suomalainen Game Music Collective on perustanut pelifanien jo pitkään kaipaaman pelkästään pelimusiikkia esittävän orkesterin. YouTuben ja Spotifyn myötä pelimusiikin suosio on kasvanut suuresti. Tänä päivänä järjestetään satoja pelimusiikin konsertteja ympäri maailmaa, mutta Suomessa vain hyvin harvoin.

Pelimusiikki syntyi 1970-luvulla, ja sitä on alusta alkaen sovitettu erilaisille kokoonpanoille: esimerkiksi klassiset sinfoniaorkesterit ovat esittäneet pelimusiikkia jo 30 vuoden ajan. Pelimusiikkiin erikoistuvia ammattiorkestereita ei maailmallakaan kuitenkaan ole kuin muutamia.

– Pelimusiikin esittämisen tarve kasvaa räjähdysmäisesti. Halusimme luoda kansainvälisen tason orkesterin, jonka jäsenet ovat innoissaan pelimusiikista ja pystyvät vastaamaan pelialan nopeaan musiikilliseen kehitykseen, kertoo Game Music Collectiven perustaja sellotaiteilija Lukas Stasevskij.

Game Music Collective on noin 20 muusikosta koostuva orkesteri, joka täydentyy tarpeen mukaan kuorolla ja muilla vierailevilla tähdillä. Orkesterin ensikonsertissa Finlandia-talolla 20. syyskuuta soitetaan pelimusiikkia laajasti useista eri pelisarjoista kapellimestari Eero Lehtimäen johdolla.

Erityishuomion konsertissa saa Final Fantasy pelisarjan musiikki, jonka säveltäjä Nobuo Uematsu on pelimusiikin elävä legenda. Musiikkia kuullaan myös muun muassa pelisarjoista Elder Scrolls, Chrono Trigger, Halo, Kingdom Hearts, Undertale, Secret of Mana ja Journey. Suomalaista pelimusiikkia kuullaan Angry Birds pelistä, jonka soundtrack on noussut maailmalla kulttimaineeseen.

Peliteollisuus on ottanut hankkeen innokkaasti vastaan: Rovio, Veikkaus, Pocket Gamer Connects ja Assembly ovat ensimmäisten tukijoiden joukossa.

– Panostamme Roviolla vahvasti pelimusiikkiin tuottamalla ja säveltämällä talon sisäisesti kaikki peleissämme soivat kappaleet. Uskomme vahvasti, että musiikki on tärkeä osa pelikokemuksen kokonaisuutta. On hienoa olla mukana Game Music Collectiven konserteissa, joiden aikana yleisö pääsee kuulemaan maailmankuulun Angry Birds -pelin musiikkia aivan uudella tavalla, iloitsee Rovio Entertainment Oy:n peliliiketoiminnan johtaja Wilhelm Taht.

Lähde: Game Music Collective

***

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja