Suomeen saapuvien matkustajien määrät ovat nousseet – osa käännytetään, myös ajoneuvoihin kätkeydytty rajanylityspaikoilla

4:52
Laivayhtiöille exit-strategia oli karu pettymys – näin se vaikuttaa kesän matkailuun

Rajatarkastusten lukumäärät ovat kasvussa Helsingin satamassa ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Helsingin sataman kautta Suomeen saapui viime viikolla yhteensä 23 184 henkilöä, kertoo Suomenlahden merivartiosto tiedotteessaan. Suomeen saapuneita matkustajia oli 2 397 eli lähes 12 prosenttia enemmän kuin viikkoa aiemmin.

Suomenlahden merivartiosto käännytti viime viikon aikana Helsingin satamassa 64 henkilöä takaisin Viroon. Yleisimpänä käännytysperusteena oli uhka kansanterveydelle.

Viime aikoina Suomenlahden merivartiosto on paljastanut Helsingin satamassa tekemissään rajatarkastuksissa ajoneuvoihin kätkeytyneitä ja kätkettyjä ulkomaalaisia henkilöitä, jotka ovat pyrkineet välttämään rajatarkastuksen voimassa olevan maahantulokieltonsa takia.

Helsingin satamassa maahantulo on edelleen sallittua vain yhteiskunnan toimivuuden ja huoltovarmuuden kannalta välttämättömässä työmatkaliikenteessä.

Käännytyksiä myös lentokentällä

Myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla tehtävien rajatarkastusten lukumäärä kasvoi viime viikolla.

Rajatarkastuksia tehtiin lentoasemalla yhteensä 14 014 matkustajalle. Edellisellä viikolla luku oli 10 482. Rajatarkastusten määrä kasvoi erityisesti ulkorajaliikenteessä, eli Suomen ja muiden kuin Schengen-valtioiden välisessä liikenteessä.

Viime viikolla Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta Suomeen saapui sisärajaliikenteessä muista Schengen-valtioista 5 012 henkilöä. Edellisellä viikolla luku oli 4 396.

Käännytyksiä sisärajaliikenteessä viime viikolla Helsinki-Vantaan lentoasemalla tehtiin yhteensä 36 henkilöä. Käännytettävät olivat pääosin EU-kansalaisia ja käännytysten pääasiallisena perusteena oli uhka kansanterveydelle.

Ulkorajaliikenteen rajatarkastusten seurauksena Helsinki-Vantaan lentoasemalla evättiin viime viikon aikana kahdeksan henkilön maahanpääsy.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja