Suomeen saapuu viikonloppuna myrsky suoraan pohjoisnavalta: "Hyytävä käänne on aika lievä ilmaus"

Viikonloppuna mitataan myrskypuuskia ja sateita saadaan liki kaikissa olomuodoissa – katso Pekka Poudan synkkä sääennuste 4:19
Säähän on luvassa hyytävä käänne viikonlopun aikana, kertoo meteorologi Pekka Pouta.

Viikonlopun aikana ilma kylmenee reippaasti myrskyisen sään takia.

MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta ennustaa viikonlopun säälle erittäin hyytävää käännettä. Tiedossa on jopa 10 lämpöasteen pudotus. Voimakas viima saa ilman tuntumaan vieläkin kylmemmältä.

– Hyytävä käänne on aika lievä ilmaus sille, mitä tulee tapahtumaan, Pouta sanoo.

Poudan mukaan perjantaina Suomeen saapuva myrsky tulee suoraan pohjoisnavalta.

Torstain ja perjantain vastaisena yönä saapuvat jo ensimmäiset lumisateet. Perjantai-iltapäivän aikana Lappiin on luvassa reippaita lumisateita ja tuuli on voimistumassa. Etelässä pysytellään vielä lähellä 10 lämpöastetta.

Poudan sääkartoilla perjantain ja lauantain vastaisena yönä sinisen kylmäävä ilmamassa ja lumisateet ovat jo koko maan yllä. Lämpötilat putoavat nollaan ja pakkasen puolelle.

– Etelässä tuuli on voimakkaimmillaan lauantaipäivänä. Tuuli on hyvin puuskaista ja voi aiheuttaa mahdollisia vahinkoja.

Sunnuntaina on viikonlopun poutaisin ja aurinkoisin päivä. Lämpötilat pysyttelevät kauttaaltaan pakkasen puolella: 1–7 astetta pakkasta.

Kylmä ja tuulinen sää jatkuu vielä ensi viikolla, sillä tuulensuunta ei muutu, vaan arktinen tuuli käy edelleen pohjoisnavalta.

Poudan ennusteiden mukaan ensi viikon korkeimmat lämpötilat Lapissa ovat noin -1 ja etelässäkin käväistään hädin tuskin nollan yläpuolella.

– Mennään selvästi takaisin talveen, Pouta toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat