"Nauti lämmöstä ja auringonpaisteesta vielä, kun voit!" – meteorologin hyytävä sääennuste saa palelemaan

Kevätsää tuo pientä piristystä synkkään maailmantilanteeseen – mitä kevätpäivänä kannattaa tehdä? 3:27
Katso yllä oleva video: Näin aurinkoisesta kevätsäästä otettiin ilo irti lauantaina Helsingissä.

Suomea hellii nyt tavanomaista lämpimämpi keväinen sää, mutta pian on luvassa muutos kylmempään suuntaan, kertoo tuore kuukausiennuste.

Tänään Suomessa saatetaan yltää jopa 14 asteen lämpötiloihin, mikä hätyyttelee jo kaikkien aikojen maaliskuun lämpöennätystä, joka mitattiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla vuonna 2007. Tuolloin mittari kipusi 17,5 asteeseen.

Vielä alkavan viikon alkupuolella lämpötilat näyttävät kipuavan 10 asteen paikkeille.

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kuitenkin kertoo Forecan blogissa, että tuoreessa kuukausiennusteessa näkyy "hyytävä käänne" alkavan viikon loppupuolella.

– Kevään eteneminen on tyssäämässä maaliskuun loppupuolella, kun pohjoisnavalta romahtaa erittäin kylmää ilmaa Pohjois-Eurooppaan.

Voimakkaan kylmenemisen syyksi meteorologi kertoo polaaripyörteen hajoamisen, minkä myötä ehkä jopa arktista ilmamassaa pääsee valumaan meille saakka.

"Nauti vielä, kun voit"

Seuraavalla viikolla Suomessa ollaankin jo 1–3 astetta tavanomaista kylmemmässä säässä kuukausiennusteen mukaan.

– Keväisen sään ystäville onkin nyt aika suoraviivainen viesti: nauti lämmöstä ja auringonpaisteesta vielä, kun voit! Mäntykannas vinkkaa.

Mikäli ennuste pitää paikkansa, tarkoittaa se meteorologin mukaan jopa 10–20 asteen yöpakkasia sekä päivälläkin pakkaslukemia.

– Vielä voidaan kokea lumisateita ja kipakoita yöpakkasia eteläistä Suomea myöden, meteorologi kertoo.

Huhtikuun alkupuolella lämpötila näyttäisi ennusteen mukaan olevan taas tavanomaisissa lukemissa ja sää muuttumassa jälleen keväisemmäksi.

Huhtikuun puolivälissä pääsiäisen tienoilla maan etelä- ja keskiosissa vaikuttaisi olevan paikoin hieman tavanomaista viileämpää.

Mäntykannas kuitenkin kertoo, että tuolloin ennustettavuus heikkenee olennaisesti.

Otitko aurinkoisen sääkuvan? Lähetä se MTV Uutisten toimitukselle joko sähköpostilla osoitteeseen uutiset(at)mtv.fi tai WhatsAppilla numeroon 040 578 5504!

Katso seuraavan viiden päivän ennuste paikkakunnittain alta!

Lue myös:

    Uusimmat