Suomalaisvalmentajalle vaadittiin potkuja, mestarivahti tympääntyi – Hannes Björninen avaa joukkueensa kohustarttia: "Haastava alku"

Leijonissa viime kaudella olympiakullan ratkaisseen voittomaalin ohjannut Hannes Björninen oli mukana myös kotikisojen MM-kultajoukkueessa. Täksi kaudeksi tie vei Ruotsiin SHL:ään. Uusi sarja on kohdellut Leijonien sankaria hyvin, vaikka alkukausi oli vaikea.

Brynäsissä Björninen pelaa maajoukkueesta tutun Mikko Mannerin alaisuudessa. Suomalaishyökkääjä on ollut alkukaudella isossa roolissa SHL:ssä.

– Tosi hyvin olen viihtynyt. Tasainen ja mahtavan tasokas sarja. Kovatasoisia pelejä ihan joka ilta. Olen päässyt pelaamaan paljon, Björninen kertaa.

Mikko Mannerin ympärillä kävi kova kuhina varsinkin alkukaudesta. Toista kauttaa Brynäsissä valmentavan Mannerin kerrottiin olevan jo potkujenkin partaalla. Myös suomalaisvahti Veini Vehviläisen viestittiin olevan turhautunut vähäiseen peliaikaansa.

Brynäs on kuitenkin parantanut otteitaan jonkin verran kauden edetessä. Neljäntoista joukkueen sarjassa Brynäs pitää nyt kymmenettä, siis viimeistä pudotuspelisijaa. Henki joukkueessa on pysynyt vaikeuksista huolimatta hyvänä.

– Tosi hyvä ilmapiiri. Tiedettiin itsekin, että meillä oli haastava alku. Ollaan pystytty parantamaan. Ihan hyvin juoksussa mukana, Björninen toteaa.

Ruotsin sarjan vauhti on Björnisen mukaan todella kova. Peli ei pysähdy ollenkaan. Suurempia yllätyksiä ei kuitenkaan länsinaapurin kiekkomaailma ole tarjoillut. 

Työteliäs sentteri on ottanut A-maajoukkueessa vakioaseman vuosien varrella. Viime vuonna kaksi arvokisavoittoa vankisti Björnisen roolia Leijonissa. Keskushyökkääjän mukaan Jukka Jalosen tavaramerkkinä toimiva roolipeluutus on ehdoton maajoukkueen kulmakivi.

– Ehdottomasti näen, että se on Suomen maajoukkueen vahvuus. Haluan nostaa myös tämän ilmapiirin. Tänne on tosi helppo tulla. 

Valmistautumisprosessi kohti kotikisoja alkaa toista vuotta putkeen. Björnisen voidaan olettaa olevan tyrkyllä myös lopulliseen MM-joukkueeseen. Ensin on kuitenkin edessä useampi EHT-turnaus.

– Aina nämä on näytön paikkoja kun tänne tulee. Varmasti tässäkin on tärkeintä se, että pitää ajatuksen, että yksi päivä kerrallaan.

Suomi aloittaa Karjala-turnauksen torstaina Turussa. Vastaan asettuu avausottelussa Sveitsi. 


Lue myös:

    Uusimmat