Suomalaisvahti pommitettiin tylysti vaihtoon NHL:ssä – Kasperi Kapanen väläytteli tyylikkäällä osumalla

Jääkiekon NHL:ssä New York Rangers nöyryytti kotikaukalossaan Nashville Predatorsia 7–0 päättyneessä näytöksessä.

Kiekko vilahti Nashvillen maalivahti Kevin Lankisen taakse neljä kertaa ennen ottelun ensimmäisen erän puoliväliä. Lankinen onnistui torjumaan vain yhden maalia kohti tulleen laukauksen, minkä jälkeen hänet laitettiin vaihtoon ajassa 9.09.

Lankisen korvaajaksi luistellut Juuse Saros onnistui paremmin ja torjui 26/29 kertaa. Nashvillen pakka oli kuitenkin sekaisin, ja ottelu ehti ensimmäisen erän loppuun mennessä 6–0-lukemiin. Toisessa erässä Chris Kreider teki vielä lopputuloksen viimeistelleen maalin ennen maalitonta kolmatta erää.

New Yorkin Kaapo Kakko syötti joukkueensa kuudennen maalin. Isäntäjoukkueen Niko Mikkola vietti jäällä reilut 17 minuuttia.

Las Vegas löylytti Columbusta - Laineelle syöttöpisteitä

Las Vegas Golden Knights löylytti vierailevaa Columbus Blue Jacketsia 7–2 päättyneessä ottelussa. Las Vegasin yhdysvaltalaishyökkääjä Jack Eichel paukutti ottelussa hattutempun.

Columbuksen Patrik Laine keräsi syöttöpisteet joukkueensa molemmista maaleista. Laineen tehot ovat nyt tältä kaudelta 22+28.

Peli oli Columbuksen kolmas perättäinen häviö. Läntistä konferenssia johtava Vegas puolestaan palasi voittojen tielle hävittyään edellisen ottelunsa Calgary Flamesille.

Kasperi Kapaselle 1+1

St. Louis Blues vastaanotti puolestaan Winnipeg Jetsin, josta se otti 3–0-voiton. St. Louisin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen teki ottelun avausmaalin, kun peliä oli pelattu reilut 4 minuuttia.

Kuopiolainen syötti myös tsekkiläisen Jakub Vranan voittomaalin. Winnipegin Saku Mäenalanen sai peliaikaa reilut 7,5 minuuttia.

Floridassa New Jersey Devils haki 5–2-vierasvoiton Tampa Bay Lightningista. Vierailijoiden ruotsalaishyökkääjä Jesper Bratt onnistui pelissä NHL-uransa ensimmäisessä hattutempussa. New Jerseyn suomalaishyökkääjä Erik Haula vietti kaukalossa yli 20 minuuttia, mutta jäi tehopisteittä.

Kierroksen viimeisessä pelissä Anaheim Ducks isännöi Vancouver Canucksia, joka haki Kaliforniasta 2–1-vierasvoiton. Anaheimin Urho Vaakanainen oli poissa pelistä alavartalovamman vuoksi.