Nyt ryöpsähti! Sebastian Aho takoi hattutempun ja veivasi hämmästyttävän jatkoaikamaalin

Sebastian Aho toivottaa Jesse Puljujärven tervetulleeksi Carolinaan – "Parasta Jesseä ei ole varmasti vielä nähty" 3:30
Sebastian Aho puhui MTV Urheilulle Toronto-tappion jälkeen – toivottaa Jesse Puljujärven tervetulleeksi Carolinaan: "Jesse on joukkueen äijä"

Jääkiekon NHL:n ottelukierroksella Carolina Hurricanesin suomalaissuorittaja Sebastian Aho vei hattutempulla joukkueensa voittoon vierailulla Philadelphia Flyersin luona.

Ahon ensimmäisen ja toisen erän maaleista huolimatta Carolina näytti jo häviävän pelin ennen Martin Necasin varsinaisen peliajan viime sekunnilla tekemää 4–4-tasoitusmaalia.

Jatkoajalla Aho viimeisteli voiton 5–4-maalillaan ennen kuin edes minuutti oli tullut täyteen.

Kaudella pelaamissaan 61 ottelussa Aho on nyt tehnyt 30 maalia ja 28 syöttöä, eli suomalaistähti on kerryttänyt lähes yhden tehopisteen ottelua kohden.

Jesse Puljujärvi pelasi Ahon kanssa jälleen Carolinan ykkösketjussa, mutta pistetili jäi uudessa seurassa yhä avaamatta.

Isäntäjoukkue Seattle Krakenin suomalaispelaaja Eeli Tolvanen teki maalin seuran ottaessa vastaan vierailleen Edmonton Oilersin. Kiivaasta taistosta huolimatta Edmonton kuitenkin lopulta kaatoi Seattlen luvuin 6–4.

Tolvasen käsialaa oli joukkueen neljäs ja viimeinen maali hieman ennen pelikellon sointia kolmannen erän päätteeksi.

Seattlen riveihin kesken kauden Nashville Predatorsista vaihtanut Tolvanen on tehnyt uudelle seuralleen 12 maalia ja 10 syöttöä yhteensä 34 ottelussa.

Tolvanen oli ottelun ainoa suomalainen jäillä. Joukkuetoveri Joonas Donskoi oli poissa ylävartalovamman vuoksi.

Barkoville maali ja syöttö, Florida käänsi pelin edukseen

Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä pelatun pitkän ottelukierroksen myöhäisemmissä peleissä Florida Panthers voitti vierailleen New Jersey Devilsin 4–2. Koitoksessa Floridan Aleksander Barkov kirjasi tililleen tehot sekä maalista että syötöstä.

Ottelu näytti synkältä Floridalle toisen erän päättyessä 2–0 New Jerseyn eduksi, mutta Barkov avasi joukkueensa maalitilin kolmannen erän alkupuolella.

Barkov oli myös syöttämässä Sam Reinhartin tekemää Floridan neljättä ja ottelun viimeistä maalia.

Ylöselle maali, Montreal kärsi silti tappion

Montreal Canadiensin Jesse Ylönen teki maalin joukkueensa vierailulla Tampa Bayn luona. Isäntä kuitenkin voitti Montrealin 5–3. Ylönen teki joukkueensa kolmannen maalin ja vei Montrelain tilapäiseen johtoon, mutta Tampa Bay käänsi pelin suunnan kolmannessa erässä tekemällä kolme maalia.

Tampa Bayn Brandon Hagel onnistui hattutempussa latomalla kaksi maalia viimeisessä erässä toisen erän osumansa lisäksi.

New York Rangers löylytti vierailemaan tulleen Pittsburgh Penguinsin täysin yksipuolisesti 6–0. New Yorkin suomalaispelaajat Kaapo Kakko ja Niko Mikkola eivät päässeet pisteille, vaikka olivatkin pelissä molemmat toistakymmentä minuuttia.

Toronto Maple Leafs voitti puolestaan isäntäjoukkue Ottawa Senatorsin 5–4 pitkälle voittomaalikilpailun puolelle venyneessä ottelussa. Ottelussa ei ollut suomalaisia.