Juuso Välimäellä hirmuilta NHL:ssä: kolme pistettä ja voittomaali häkellyttävän kuvion päätteeksi – "Kiekko oli yhtäkkiä lavassani"

Erinomaista kautta Arizona Coyotesin takalinjoilla pelaava Juuso Välimäki nautiskeli kolmen pisteen illasta Suomen aikaa sunnuntaiaamuna, kun joukkue voitti Chicago Blackhawksin 4–2.

Välimäki syötti Arizonan kaksi ensimmäistä maalia ja viimeisteli kolmannen hämmästyttävän kuvion päätteeksi kolmannen erän loppuhetkillä. 66 ottelussa kolme maalia tehneen ja 28 syöttöä antaneen suomalaispuolustajan maali jäi voittomaaliksi.

Välimäki oli osunut edellisen kerran joulukuun 21. päivä. Joukkuetoveri Clayton Keller sai ottelun jälkeen Välimäeltä kiitokset tarjoilusta.

– Jotkut Kellerin suorituksista tällä hetkellä, ne ovat uskomattomia. Kiekko oli yhtäkkiä lavassani, yritin vain lyödä sen sisään, ja sinne se meni. Sanoisin, että vieläpä juuri oikeaan aikaan, Välimäki iloitsi ottelun jälkeen.

Vuoden tulokkaalle jaettavaan Calder Trophyyn saumat omaava Coyotes-hyökkääjä Matias Maccelli onnistui niin ikään maalinteossa osuessaan loppuhetkillä tyhjään maaliin. Maccelli on tehnyt 52 ottelussa tehot 7+32.

Coyotes kasvatti voitolla pisteputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Läntisen konferenssin sijalla 13 sen pudotuspelihaaveet ovat kuitenkin haihtuneet olemattomiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja