Suomalaislupaukselta suoraa puhetta Espoon keihäänheittoalustasta – "Katastrofi"

Leppävaaran urheilupuiston heittopaikka teki keihäänheittäjille tepposet Espoon gp-kisoissa. Heittäjien piikkarit luistivat murenevalla pinnoitteella, ja kilpailun voittoon riitti Toni Kuuselan 76,36 metrin kiskaisu. 

Petteri Piirosen toinen valmennettava Toni Keränen tavoitteli kilpailussa ensimmäistä yli 80 metrin tulostaan, mutta jäi kilpailussa toiseksi tuloksella 75,21.

–  Ei ole kunnosta kiinni, mutta ei osunut. Ei ollut oikein tuntumaa heittoon, eikä heitossa ole vielä jytinää, Kuusela tunnusti.

Kuusela mainitsi heittopaikan ongelmat, mutta arveli, että tuntuman puute johtui edelleen syksyllä tehdyistä leikkauksista. Leikkauksissa korjattiin tukijalan polvea ja heittokäden kyynärpäätä.

Keränen näytti puhelimestaan kuvaa heittopaikasta, jonka pinnoitteeseen piikkarit olivat raapineet pitkiä uria.

–  Katastrofi. Rata oli pehmeä, enkä osannut heittää siinä ollenkaan, kun tuki luisti heitoissa kymmenen senttiä, Keränen ihmetteli.

–  Pidemmälle olisi silti pitänyt heittää.

Oliver Helander on keihäässä Suomen tilastokärki tuloksella 80,36. Keränen on toisena ennätyksellään 79,38, ja Kuusela vahvisti asemaansa kolmantena.

Helander, Kuusela ja Tokion olympialaisissa kahdeksanneksi sijoittunut Lassi Etelätalo kilpailevat ensi viikolla Paavo Nurmen kisoissa Turussa.

Lue myös:

    Uusimmat