Suomalaistutkimus sen paljasti: Naisten herkutteluun yleinen syy

Suomalaiset herkuttelevat mieluiten suklaalla, makeisilla ja jäätelöllä, selviää tuoreesta Suomen Nestlén teettämästä tutkimuksesta.

Suomen Nestlé selvitti helmikuussa 2013 TNS Gallupilla suomalaisten välipala- ja herkuttelutottumuksia. Tutkimukseen tehtiin yhteensä 1157 haastattelua ja aineisto edustaa maamme 15–74 -vuotiasta väestöä.Tutkimuksessa selvisi, että suomalaisten mieluisimpien jälkiruokien joukkoon kuuluvat jäätelö, marjat, hedelmät ja pähkinät. Noin 41 prosenttia vastaajista valitsi nämä kolmen mieluisimman jälkiruoan joukkoon. Herkutteluhetkiin suomalaiset valitsevat sen sijaan mieluiten suklaata, makeisia tai jäätelöä.

Neljä viidestä vastaajasta on täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että arkenakin voi herkutella, ainakin kohtuudella. Joka kolmas on täysin samaa mieltä siitä, että elämä olisi paljon ankeampaa ilman herkuttelua

Naiset lohduttavat itseään herkuilla

Suosittuina herkuttelutilanteina korostuvat juhlat ja muut erityistilanteet, halu hemmotella itseä ja yhdessäolo läheisten kanssa. Herkkuja syödään melko paljon myös varsinaisten aterioiden ulkopuolella. Noin 36 prosenttia herkuttelee makeanhimon vuoksi ja 21 prosenttia pikkunälkään.

Hemmottelun merkitys korostuu erityisesti nuoremmissa ikäryhmissä. Naisista jopa 29 prosenttia herkuttelee lohduttaakseen tai piristääkseen itseään, miehistä vain joka kahdeksas.

Välipalan pitää olla terveellinen

Kysyttäessä välipalan tärkeimpiä ominaisuuksia 59 prosenttia vastaajista valitsi terveellisyyden ja 57 prosenttia sen, että nälkä lähtee. Miesten ja naisten arvostukset kuitenkin painottuvat eri tavalla: naisille tärkeintä oli terveellisyys, miehille ravitseuus ja maistuvuus.

Myös eri ikäryhmillä on erilaiset käsitykset hyvästä välipalasta. Nuoremmat arvostavat erityisesti välipalan hyvää makua ja nälän selättämistä, mutta iän myötä terveellisyyden merkitys kasvaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja