Kyselytutkimus selvitti suomalaisten suhtautumista leipään ja leivänpäällisiin.
Syyskuun toisella viikolla vietetään jälleen kansallista leipäviikkoa. Tänä vuonna viikon teemassa huomiota kiinnitetään erityisesti täysjyvään.
Leipätiedotuksen mukaan nyt on aika nostaa esiin täysjyväviljan monipuoliset terveyshyödyt ja kannustaa suomalaisia käyttämään täysjyvää osana jokapäiväistä ruokavaliota.
Lue myös: Tiesitkö tätä lauantaimakkarasta?
Leipää mieluiten juustolla
Leipätiedotuksen tilaston mukaan suomalaiset söivät ruokaleipää vuonna 2024 keskimäärin noin 40 kiloa henkeä kohden. Päivittäin suomalainen söi leipää noin 110 grammaa, mikä vastaa vajaata neljää viipaletta tuoreleipää tai yhtätoista palaa kuivaleipää. Leivän kulutus on säilynyt melko tasaisena koko 2010-luvun.
