Suomalaisten suosikki uudistuu – uusia turvavarusteita vakioksi

Suomen yleisin auto on Toyota Corolla rekisterissä olevien autojen määrällä mitaten. Se on siis ollut vuosia yksi suomalaisten suosikkimalleista, mutta viime vuosina se ei ole ollut myydyimpien joukossa Toyotan nimimuutosten vuoksi. Maailmanlaajuisesti se on kuitenkin Toyotan myydyin auto noin 20 prosentin osuudella.

Corolla on ollut jo jonkin aikaa Euroopassa tarjolla vain sedanina, kun hatchbackin ja farmarin virkaa on hoitanut Auris. Viime vuoden lopulla uudistunut Auris saa seurakseen piristyneen ilmeen saavan Corollan. Auton keulassa on nähtävissä suurimmat muutokset uuden puskurin, maskin ja valojen muodossa. Valojen virkaa hoitaa uudet led-ajovalot. Takaosan valot on myös päivitetty led-tekniikkaan ja umpiot ovat saaneet uuden muodon. Muihin ulkonäöllisiin muutoksiin lukeutuvat uudet 16- ja 17-tuumaiset kevytmetallivanteet sekä maskin ja perän vaakalinjan lisäksi kromikoristuksen saaneet ovenkahvat.

Merkittävän tekninen lisäys Corollaan vakiovarustukseen on Toyota Safety Sense -turvajärjestelmä. Sen toiminta perustuu tuulilasin ylälaidasta löytyvään laser- ja kameratekniikka hyödyntävään yksikköön, joka tarkkailee tapahtumia auton edessä. Kokonaisuuteen kuuluvat automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistanvaihtovaroitin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä sekä automaattiset kaukovalot.

Uudistunut Corolla saadaan Eurooppaan loppukesästä 2016.

Lue myös:

    Uusimmat