Mainos

Suomalaistaiteilijan taideteos Putinin makuuhuoneessa

Kuvataiteilija Carita Berg oli todella iloinen, kun kuuli kahden taideteoksensa päätyneen Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja hänen vaimonsa makuuhuoneisiin jokilaivaan.

Venäjän vastavalittu presidentti Vladimir Putin rakastaa ratsastusta ja hevosia, ainakin julkaistuista lehtikuvista päätellen. Pari vuotta sitten keväällä Putin näytti niin komealta karvalakissa ja nahka-asussa Siperian Hakassiassa, että Daily Mail -lehti vertasi häntä näyttelijä John Waynen esittämään Davy Crockettiin.

Hieman aiemmin Vladimir Putin ratsasti ja poseerasi lehdistölle ilman paitaa, ja sai monet naiset huokaamaan ihastuksesta.

Ei siis ihme, että suomalaisen kuvataiteilijan Carita Bergin taideteosLahjahevonen päätyi Venäjän valtion korkeimman johdon käytössä olevan jokilaivan Rossijan yksityissviittiin, presidentti Putinin sängyn yläpuolelle.

– Jokilaivassa on erikseen presidentin sviitti ja hänen vaimonsa Ljudmila Putinan sviitti. Sänkyjen päädyt ovat peiliä ja sinne peilien keskelle kiinnitettiin Carita Bergin taideteokset. Hevosaiheinen työ Putinille ja Turvaverkko-niminen työ hänen vaimolleen. Työt maksoivat yhteensä muutamia tuhansia euroja, kertoo Galleria Bulevardi 7:n galleristi Päivi Castrén.

Vaikka aikaa on kulunut, kuvataiteilija Carita Berg ei halua kommentoida asiaa, vaan sanoo olevansa vain kuvataiteilija.

– Töistäni voin kertoa, että Lahjahevonen kuvasi hieman surumielistä pelkistettyä hevosta, joka oli raskaana, eli hevosen vatsassa oli toinen hevonen. Turvaverkko-teoksessa taas oli valtavasti naisia käsikädessä toisiaan tukien. Me naiset tarvitsemme toinen toistamme, toteaa Carita Berg MTV3.fin Viihdeuutisille.

(MTV3–KIKKA ISOVIITA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.