Suomalaisseuran valmentaja määrättiin toimintakieltoon seksuaalisen häirinnän takia

Urheilun eettinen kurinpitolautakunta on määrännyt Ulvilan Pesä-Veikkojen naisten pesäpallojoukkueen valmentajan toimintakieltoon, joka ulottuu vuoden 2024 loppuun. Toimintakiellon perusteena on seksuaalinen häirintä.

Kurinpitolautakunnan mukaan valmentaja häiritsi neljää pelaajaa ja toimihenkilöä joukkueen toiminnan yhteydessä. Teot tapahtuivat helmikuun 2022 ja kesäkuun 2023 välisenä aikana.

Valmentaja oli muun muassa kosketellut asianomistajia seksuaalisesti sekä kourinut ja suudellut väkisin yhtä asianomistajaa. Valmentaja oli lähettänyt usealle asianomistajalle myös seksuaalissävytteisiä viestejä ja kohdistanut asianomistajiin seksuaalisesti värittynyttä puhetta.

Suomen urheilun eettinen keskus Suek oli vaatinut lautakunnassa miehelle vähintään kahden vuoden pituista toimintakieltoa. Mies oli kiistänyt kourimisen ja väkisin suutelemisen.

UPV:n naisten joukkue pelasi viime kaudella maakuntasarjassa, joka on pesäpallon neljänneksi korkein sarjataso.

Kyseessä on Urheilun eettisen kurinpitolautakunnan ensimmäinen ratkaisu. Lautakunnassa sovelletaan urheiluyhteisön yhteisiä kurinpitomääräyksiä, joissa kielletään urheilun ja liikunnan piirissä tapahtuva vakava epäasiallinen käyttäytyminen ja eettiset rikkomukset.

Suomen Olympiakomitea perusti kurinpitolautakunnan vuonna 2021.

Lue myös:

    Uusimmat