Suomalaissensaatio järkyttyi, kun tutut suoritukset eivät yhtäkkiä onnistuneetkaan – ”Oli ajatus, että mitä minä nyt teen”

16-vuotiaalla taitoluistelijalla Janna Jyrkisellä on takanaan vaikea kesä ennen uuden kauden alkua: "Tämä etappi pitää vain käydä läpi" 2:20
16-vuotiaalla taitoluistelijalla Janna Jyrkisellä on takanaan vaikea kesä ennen uuden kauden alkua: "Tämä etappi pitää vain käydä läpi".

Taitoluistelija Janna Jyrkinen nousi suomalaisyleisön puheenaiheeksi tammikuun EM-kotikisoissa Espossa. Jyrkinen luisteli sensaatiomaisesti seitsemänneksi vasta 15-vuotiaana. Nyt kesän vaikeudet selättänyt lahjakkuus tähtää kohti uusia tavoitteita.

Upea menestys Espoossa on jäänyt nuoren luistelijan mieleen.

Jos mää kattelen vaikka jotain muistoja sieltä niin tulee heti kylmät väreet. Se oli mulle tosi iso yllätys, kun ekat EM-kisat oli heti kotiyleisön edessä. Se kannustus ja kaikki oli niin positiivista ja positiivisia muistoja jäi, Jyrkinen sanoo MTV Urheilulle.

Upean läpimurtokauden jälkeen Jyrkinen joutui kesällä uuden tilanteen eteen. Voimakas kasvupyrähdys vaikeutti helmikuussa 16 vuotta täyttäneen urheilijan treenaamista. Tutut hypyt eivät millään osuneet kohdilleen.

Oli sellainen ajatus, että mitä minä nyt teen. Motivaatiokin oli kadoksissa ja oli vaikeuksia, Jyrkinen sanoo. 

Tämä etappi pitää vaan käydä läpi ja kaikki on palaamassa normaaliin.

Alkavalla kaudella arvokisamitaleita jaetaan tammikuussa EM-kisoissa Liettuan Kaunasissa ja maaliskuussa Kanadan Montrealissa. Jyrkinen mielii mukaan mittelöihin.

Jokaisessa kisassa on aina tavoitteena tehdä oma paras suoritus. Tavoitteeni on päästä MM- ja EM-kilpailuihin. Mennään kisa kerrallaan.

Pidemmän ajan tavoitteena Jyrkisen mielessä siintävät kolmen vuoden päässä odottavat talviolympialaiset Italiassa. Jyrkinen täyttää kisojen aikana 19 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat