Suomalaispelaajien kansoittama SHL-seura kaaostilassa – ruotsalaislehden mukaan koronatartunta todettu yli 20 joukkueen jäsenellä

Ruotsin jääkiekon pääsarjassa pelaavan Linköpingin joukkueessa on todettu yli 20 koronavirustartuntaa, kertoo Aftonbladet. Lehden mukaan tartunnan saaneiden joukossa on sekä pelaajia että muuta henkilöstöä.

Linköping pelasi edellisen ottelunsa viime viikon lauantaina, kun se hävisi vieraissa Skellefteålle 2–3. Edellisenä päivänä se voitti kotonaan Djurgårdenia 5–4. Myös molemmissa näissä joukkueissa on todettu koronatartuntoja. 

Linköpingin joukkue harjoitteli yhdessä viimeksi tiistaina. Sen torstain ottelu Oskarshamnia vastaan ja lauantain ottelu HV71:tä vastaan siirrettiin. Samoin käy myös tiistain ottelulle Luulajaa vastaan. Seura ei halua vielä kommentoida koronatilannetta tarkemmin.

– Emme kommentoi tässä vaiheessa tarkkoja lukuja, mutta on selvää, että tilanne on vaikea, GM Niklas Persson sanoo Aftonbladetille. 

– Keräämme yhä tietoja ja odotamme vielä testituloksia. Emme halua kommentoida numeroita ennen kuin kaikki tieto on olemassa.

Joukkueen on tarkoitus palata harjoituksiin torstaina ja torstai-iltana sen on tarkoitus pelata Malmöa vastaan. Perssonin mukaan tilanne voi kuitenkin vielä muuttua.

Persson sanoo, että suurimmalla osalla tartunnan saaneista oireet ovat hyvin lieviä. Muutamalle tartunnan saaneelle on kuitenkin noussut kuume.

Linköping on SHL:n todellinen suomalaisjoukkue, sillä joukkueessa on peräti kuusi suomalaispelaajaa. 

SHL:n johto kokoontuu sunnuntai-iltana lääkintäviranomaisten kanssa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja