Suomalaispelaajalle harvinaislaatuinen romahdus – yksi uran isoimmista otteluista pilalle

Suomalaispelaaja Otto Virtasen unelmamahdollisuus tenniksen Ranskan avointen grand slam -turnauksen pääsarjassa mureni totaaliseen romahdukseen, jollaista vain harvoin nähdään ammattilaispeleissä. 

Vetäytymisten myötä paikan pääsarjassa saanut Virtanen johti miesten kaksinpelin 1. kierroksen ottelua Itävallan Filip Misolicia vastaan erin 2–0, mutta suomalainen hävisi lopulta ottelun erälukemin 6–4, 6–4, 3–6, 4–6, 2–6.

Virtanen aloitti ottelun väkevästi kovilla lyönneillään.

– Oli hyvä startti ja peli pysy pitkään hyvässä kunnossa. Siinä tuntui ihan rutiinilta, ja kaksi erää meni todella hyvin, Virtanen kommentoi STT:lle ottelun jälkeen.

– Oikeastaan ei mitään odotuksia ollut, kun kentälle asteli, että koitti vain nauttia ja pitää hauskaa.

Kolmannessa erässä suomalainen hävisi kolme syöttövuoroaan peräkkäin. Neljänteen erään Virtanen hyökkäsi kuitenkin uusin voimin, ja 4–0-tilanteessa suomalainen johti vielä omaakin syöttövuoroaan pistein 30–0.

– Vähän vaikeampi erä sitten se kolmas ja sitten, no, sieltä täysi nollaus ja neljänteen erään tultiin tosi kovalla vauhdilla ja tuotti hyvää tulosta siihen alkuun, hän kommentoi.

Pallot tulivat aina takaisin

Neljännen erän alun hyvä vire ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti. Misolic kesti jännitysottelun rasituksen Virtasta paremmin, kiri kuudella peräkkäisellä voitetulla pelillä erävoittoon ja hallitsi selvästi viidennen erän tapahtumia pelihuumorinsa menettänyttä suomalaista vastaan.

Virtasen näkökulmasta oli vaikuttanut siltä, että Misolic lähetti lopulta takaisin jok'ikisen pallon.

– Sitten alkoi vähän tulla painetta omaan päätyyn, ja sitten nopeasti kääntyi ottelu ja oltiin isossa vaikeudessa sen jälkeen, Virtanen kuvaili.

Suomalainen uskoo Misolicin ansainneen voiton, sillä tämä oli pysynyt hyvin matsissa mukana, vaikka tappio oli ollut jo todella lähellä.

Itsellään hän arveli olevan paljon kotiin vietävää. Samalla Virtanen painotti, ettei ole ikinä kiva lähteä kisasta sen jälkeen, kun on tullut näin tiukka tappio. Virtanen ennakoi, että tapahtuneesta palautumisessa menee varmasti muutamia päiviä.

– Toivotaan, että ei vaikuta ainakaan negatiivisesti omaan peliin ja mennään eteenpäin. Näitä sattuu jokaiselle ja tämä on osa tätä lajia, Virtanen sanoi.

– Harmin paikka vain, että se osui juuri yhteen uran isoimpia otteluita, joka oli varmasti voitettavissa.

Lue myös:

    Uusimmat