Rafael Nadal jätti hyvästit suurturnauksessa? – "Tämä ei ole minun hetkeni, vaan Rafan hetki"

Tenniksen massakenttien kaikkien aikojen pelaaja Rafael Nadal pelasi mahdollisesti viimeisen ottelunsa Ranskan avointen grand slam -turnauksessa, kun espanjalaistähti taipui kaksinpelin avauskierroksen ottelussaan Saksan Alexander Zvereville. Turnauksen nelossijoitettu Zverev kukisti Nadalin keskuskentällä suoraan kolmessa erässä 6–3, 7–6 (7–5), 6–3.

Nadal on voittanut Ranskan avointen mestaruuden ällistyttävästi 14 kertaa urallaan, viimeksi vuonna 2022. Ranskan avoimissa peräti 112 kaksinpeliottelua voittanut Nadal kärsi nyt neljännen tappionsa turnauksen historiassa.

– En tiedä, oliko tämä viimeinen kertani täällä. En ole edelleenkään 100-prosenttisen varma, mutta jos näin oli, halusin nauttia joka hetkestä, Nadal sanoi AFP:n mukaan Philippe Chatrier -stadionin täydelle ja tunteikkaalle yleisölle.

– Näitä tunteita on vaikea kuvailla sanoin.

Ensi maanantaina 38 vuotta täyttävä Nadal on kärsinyt viime vuosina lukuisista loukkaantumisista. Espanjalaislegenda pääsi syöttämään Zvereviä vastaan toisen erän voitosta, mutta vahvassa vireessä oleva saksalainen kiri kakkos- ja kolmoserässä takamatkalta voittoon.

– Katsoin Rafan otteluita koko lapsuuteni. Olen ollut onnekas, että olen päässyt pelaamaan häntä vastaan, kahdesti myös tällä kauniilla kentällä. Tämä ei ole minun hetkeni, vaan Rafan hetki, Zverev sanoi.

Nadal oli hävinnyt Ranskan avoimissa aiemmin vain Ruotsin Robin Söderlingille (4. kierroksella 2009) ja kahdesti Serbian Novak Djokovicille (puolivälierässä 2015 ja välierässä 2021). Espanjalainen on voittanut urallaan yhteensä 22 grand slam -mestaruutta, edellään vain Djokovic (24).

Kaksinpelin maailmanlistalla sijalle 275 vajonnut Nadal saattaa palata Ranskan avointen massakentille vielä myöhemmin tänä kesänä, sillä Pariisin olympialaisten tennisottelut järjestetään samaisessa Roland Garrosin tennispyhätössä.

Lue myös:

    Uusimmat