Suomalaispariskunta tuomittiin karmeista teoista: Lukitsivat lapset yöksi huoneeseen ja pahoinpitelivät toistuvasti – mies käytti seksuaalisesti hyväksi

Pariskunta sulki lapset öisin lukkojen taakse ja pahoinpiteli tukistamalla. Perheen mies tuomittiin lisäksi yhden lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi noin nelikymppisen pariskunnan vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä. Lisäksi pariskunnan mies tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikokset tapahtuivat tuomion perusteella useamman vuoden aikana. Vapaudenriiston tapahtuma-aika on merkitty vuosille 2013–2014, pahoinpitelyn tapahtuma-aika vuosille 2014–2018 ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö vuosille 2015–2019.

Tuomio on julistettu pitkälti salaiseksi, mutta siitä laaditun julkisen selosteen perusteella pariskunta oli sulkenut alaikäiset lapset huoneeseensa iltayhdeksän ja aamuviiden väliseksi ajaksi ja lukinnut oven siten, etteivät lapset päässeet huoneesta ulos.

Lisäksi aikuiset olivat pahoinpidelleet lapsia tukistamalla näitä toistuvasti.

Miehen hyväksikäyttötuomio tuli useammasta eri tilanteesta, jossa mies oli koskettanut lasta jalkojen välistä. Lapsi oli kertonut asiasta itse, ja asiasta oli oikeuden mukaan myös muuta näyttöä.

Ehdollista vankeutta ja sakkoja

Oikeudessa pariskunta myönsi lukinneensa lasten huoneen oven. He perustelivat asiaa lasten turvallisuuden varmistamisella. Oikeuden mukaan lukitsemiselle ei kuitenkaan ollut hyväksyttävää perustetta.

Pahoinpitelyt pariskunta myönsi.

Mies tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hän joutuu maksamaan tekojensa johdosta noin 2600 euron suuruiset korvaukset. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan lapsille 350 euroa yhdessä puolisonsa kanssa.

Naiselle puolestaan tuomittiin 45 päiväsakkoa, joista jää hänen tuloillaan maksettavaa vajaat 500 euroa. Myös nainen määrättiin maksamaan korvauksia asianomistajille. Korvaukset ovat joitain satoja euroja.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja