Suomalaismiesten tyyli leviää maailmalla: huipputrendi vai muotimoka?

Junttityylin perikuva, sandaalien kanssa yhdistetyt sukat ovat vuosien varrella nousseet muutaman tiukasti katseensa trendeissä pitävän muodinluojan suosioon. Nyt ilmiö on rantautumassa katukuvaan. Onko sukkien ja sandaalien yhdistäminen tänä päivänä huipputrendi vai muotimoka?

Aiemmin sukkien yhdistämistä sandaalien kanssa on pidetty junttimaisena mokana, johon erityisesti suomalaismiehet sortuvat. Vähitellen trendi on kuitenkin lyömässä läpi – muidenkin kuin suomalaisten miesten jaloissa.

Trendi on hyväksytty vähitellen

Alkuvuodesta muotijulkaisut ympäri maailmaa alkoivat osoittaa merkkejä siitä, että sukkien ja sandaalien yhdistäminen tietyissä olosuhteissa on trendikästä.

Voguessa julistettiin alkuvuodesta, että turistien esittelemä tyyli on lyömässä läpi muotimaailmassa. Voguen julistus onkin osoittautunut onnistuneeksi ennustukseksi.

Nyt ennustetaan, että sukkien ja sandaalien yhdistämisestä saattaa tulla yksi vuoden odottamattomimmista muoti-ilmiöistä. Catwalkeilla sukkien ja sandaalien yhdistelyä nähdään jo harvakseltaan.

Sukkien ja sandaalien yhdistelmiä on nähty jo näytöslavoilla

Maailman muotipääkaupunkina pidetyn Pariisin katukuvassa on jo puolisen vuotta bongailtu kammoksuttua yhdistelmää rohkeimpien muotitietoisten kintuissa.

Jopa Louis Vuittonin vuoden 2012 mallistoista löytyy ennen niin kovin junttimaista yhdistelmää – niin naisille kuin miehillekin.

Myös Dior on ottanut onkeensa turisteilta lähteneestä trendistä: huippubrändin näytöslavoilla mallit nähtiin jalassaan pitkät sukat ja korkeakorkoiset sandaalit.

Myös arvostetussa Karl Lagerfeld -muotitalossa tämän kevään mallistoa esittelivät mallit niin ikään sukat sandaaliensa seurana.

Sukkien ja sandaalien on oltava tietynlaiset

Muotiblogeissa ilmiötä on sekä arvosteltu että ylistetty. Erityisen tärkeänä ollaan pidetty sitä, että sandaalien kanssa yhdistetyt sukat ovat tyylikkäät.

Tarjolla on tänä päivänä valtavasti erilaisia sukkia. Sukkamuotiin panostaminen lieneekin merkittävä osa ilmiön hyväksyntää muotipiireissä: kun sekä sukat että sandaalit ovat tyylikkäät, pidetään kokonaisuutta muodikkaana.

Pikkukuvat suurenevat klikkaamalla.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: Vogue.it, News.com.au

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja