Suomalaislehden yllättävä linjaus hämmentää – Huora-yhtyeen nimi sensuroitiin ja sosiaalinen media räjähti

Aamulehti vaihtoi artikkelissaan Huora-yhtyeen nimen Prostituoiduksi. 

Aamulehden printtiversion lukijat kohtasivat jotain yllättävää perjantaina 14. joulukuuta. Lehdessä oli usean sivun mittainen juttu Huora-yhtyeestä, jonka nimi oli muutettu muotoon Prostituoitu. 

Aamulehti oli perustellut päätöksen perustuneen lehden linjaan lukijakunnastaan. 

– Tämä juttu kertoo yhtyeestä, jonka nimi on puhekielinen, alatyylinen synonyymi maailman vanhimpaan ammattiin viittaavalle sanalle. Koska Aamulehti on perhelehti, nimitämme jutun painetussa versiossa yhtyettä Prostituoiduksi, Aamulehden sivuilla lukee. 

Huora-yhtyeestä kertova juttu on ilmestynyt perjantaina 14. joulukuuta sensuroituna niin printtilehdessä kuin sen nettiversiossa, mutta siitä on luettavissa myös sensuroimaton versio. Jutun pääsee lukemaan, mikäli on Aamulehden tilaaja. 

Sosiaalisessa mediassa Aamulehden tapaus on herättänyt runsaasti ihmetystä. Useat Twitterin käyttäjät ovat kommentoineet asiaa omilla tileillään. 

 

– Aamulehti huorasi itselleen ihan hyvin näkyvyyttä, eräs käyttäjä kommentoi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Niin korrekti julkaisu, ettei se kerro enää totuutta. Mä kun kuvittelin sen olevan hyvän journalismin tarkoitus. Lisää syitä miksi en maksa tuosta lehdestä, toinen käyttäjä toteaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Prostituoitu on varmaankin koko perheen punk-bändi, kolmas pohtii.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Aamulehti on myös jakanut itse juttua sosiaalisessa mediassa viitaten Huora-yhtyeeseen sen sensuroidulla nimellä. 

– Lue tästä valtakunnallista mielenkiintoa herättänyt juttu bändistä nimeltään "Prostituoitu", Aamulehti jakaa juttuaan Facebookissa.

Aamulehti sai vuonna 2016 langettavan tuomion Julkisen sanan neuvostolta 17. huhtikuuta 2016 julkaistusta jutusta, jonka otsikko oli "Mitä muka tiedämme venäläisistä naisista? Toimittaja Matti Kuusela etsi käsiinsä pahimman kaikista". Jutun juonellisena rakenteena oli Sortavalan rumimman huoran etsiminen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Soundi.

Lue myös:

    Uusimmat